Ovakve teme su totalna debilana.. No, kako sam ja završio semestar i nemam što raditi, idem i ja debilaniti sa svima vama..
Prvo, volim Apple proizvode i u globalu sam zadovoljan s svime što su napravili. U većini slučajeva Macbook i iPhone su točno ono što ja trebam i nebi ih mijenjao više nikad. Mislim da vrijede svake lipe čak i više od toga. I sve anti-apple teme (osim ove čini mi se) me živciraju jer ljudi komentiraju nešto o čemu nemaju blage veze niti su ikada vidjeli što ti strojevi mogu.
E sada, dok je još iPad (iSlate ili šta već) bio još samo rumor, nadao sam se da će to biti nešto sličnije macbooku neko iPhoneu i planirao sam prodati Mabook, kupiti 27" iMac i to čudo... No, 27.1 totalno razočaranje s moje strane. Iako sam praktiči fanboy, objektivno i razumno gledajući lagano su zalutali. Toliko su zaneseni uspjehom AppStore-a da ga sada samo prepakiravaju. Mislim da to neće baš ići i nadam se da će se opametiti prije nego postanu ono što svi mackorisnici ne žele. A to je marketing ispred inovacija.
S druge strane, postojale su glasine da Apple planira izbaciti dva tableta, jedan kao uvećani iPhone (što je čini se iPad), a drugi nešto napredniji. Iako mi je to bilo nevjerojatno i ništa slično Apple-u (jedva da imaju dva modela iMac-a) sada mi se to čini kao dobra ideja i ulijeva nadu da će Apple napraviti nešto kako spada iz drugog pokušaja.
Što se samog iPada tiče, netko je spomenuo Top Shop i moram se složiti s time. Moto iPad-a je da je bolji od laptopa i mobitela u ključnim stvarima kao što je internet i sl. a ne podržava jeb...i flash??!?!?! Ovo im stvarno nije trebalo i tu priču s flashom i kamerom ne mogu popu...i iako sam fakat Apple fan. Kakav je to uređaj koji je bolji od laptopa u surfanju internetom ako nema flash???? Ili kakva je to internet-experience ako nemaš skype i video pozive???
Druga stvar. Ove šeme s ciljanjem na publiku "nekompjuteraša" te onih koji samo žele nešto za provjeriti mail i surfati malo mi baš ne drži vodu. Jer ti za taj šit i onako trebaš Mac ili barem neki PC kad ga moraš syncati, update-ati, prenjeti slike i slično.
Ne znam, ali ukoliko se od Apple-a ne pojavi još jedan pošteni tablet morat ću konstatirati da sam u tom segmentu potpuno razočaran i smatram da će ih ako ikad izađe Microsoft Courier doslovce pokopati, ali onako totalno. Iako mi je teško reći da će Microsoft u nečemu pokopati Apple, ali ako ovako nastave, nisu ni daleko od toga.
Još mi nije jasno što su toliko dugo razvijali i pripremali taj iPad kad je to uvećani iPhone?? Šta je bilo tako teško uvećati iPhone??
Uglavnom, dajem im još jednu šansu i nadam se da će opravdati povjerenje ljudi (koje još uvijek zaslužuju). Tableti su budućnost, i svakako nesmiju imati operativne sustave koje nalazimo na laptopima jer nisu dovoljno prilagođeni i prekompleksni su za korištenje na takvim uređajima, ali isto tako mislim da treba modificirati Mac OS a ne iPhone OS. Takav uređaj bez prepoznavanja rukopisa, kamere i slično nema smisla. Teško mi je to reći, ali mislim da je iPad totalni promašaj.
Samsung LE-32 B530 P7
|