Ovoliko subjektivnog misljenja nisam vec DUUUUUGO CUO
Ajmo u seciranje
Citiraj:
Autor LuxZg
Seagate Barracuda 7200.10, 250GB, ST3250410AS
- 15.2ms, 80.9MB/s read
WD Caviar Black, 640GB, WD6401AALS (#1)
- 12.6ms, 98.3MB/s read
WD Caviar Black, 640GB, WD6401AALS (#2)
- 12.2ms, 98.3MB/s read
Samsung Spinpoint F3, 1TB, HD103SJ
- 13.6ms, 124.0MB/s read
|
Kada gledam ove podatke, ovdje su dva najbrza i nijedan nije Samsung.
BTW vozio sam diskove koji su znali u RAID-u imati i po 500MB/s, ali to ne znaci da su apsolutno najbrzi za svaku primjenu (naprotiv).
Citiraj:
I negdje sam usput uhvatio baš tu na forumu kak je neko rekao "ma F3 je najbrži" etc, i nisam ni provjeravao neg kupio.
Na kraju sam dobio disk:
- koji je zbilja najbrži 7200rpm disk, bar prema onome što vidim (čitao sam NAKON kupnje par recenzija, koliko god to glupo bilo )
|
Opet, kada se vratim na one prethodne podatke ...
Citiraj:
- ima jaaako nisku cijenu po GB (usporedbe radi, WD Black koje sam kupio prije cca godinu dana BEZ PDV su imali bar 15% veću cijenu)
|
Placao sam prije dvije godine skoro 1.5kn/GB WD, ali to ne znaci da cijene nisu pale
Citiraj:
- i još sam dobio 3 godine garancije, što sam uopće zaboravio pogledati prije shoppinga (uvjeren da i tako svi vjerojatno imaju 1g u tom cjenovnom rangu)
|
Wolv je sve rekao, Bleki 5g.
Citiraj:
Ako se bude dobro ponašao sljedećih par tjedana mislim da ću kupit još jednog i njime zamjenit olinjalu Barakudicu Naime, i moj HDD index u Win7 je 5.9, a po ovome što sam do sad isprobavao (ne samo HDTach, nego i obični copy/move fajlova) vidim da je F3 bar 50% (i do 55%) brži neg Barracuda. Pa po tome bi index trebao skočiti na za sad nepostojećih 9 Al do 7-7,5 bi mogao nagurati.. Naime, ne da mi se sad reinstalirati Windowse samo da to provjerim :P
|
Ovo je toliko neprecizan i aproksimirajuci test da ti ne mogu niti poceti opisivati
Citiraj:
- F3 je brži od WD6401AALS (Black), jedino ima random access time nešto slabiji, ali u svemu ostalom rastura
- AAKS obično ima samo 1g garancije, i glavni je razlog zašto sam sebi kupio AALS (Black) jer oni dolaze sa 3g garancije
|
Ovakva HRPA netocnih podataka se vec duze vrijeme nije pojavila na PcE
BTW Random Access i jest ono sto ultrabrze SSD diskove razdvaja od obicnih i sporih magnetskih diskova
Citiraj:
Tako da je moja preporuka na ovu temu jasna: Samsung F3 1TB. I nemojte se izvlačit na "meni ne treba 1TB" jer DA, treba vam. Ja sam uzeo 2x 640GB jer sam imao specijalni deal, inače bi uzeo jedan... a evo gledajte me, već sam kupio još 1TB.. a uskoro možda i još jedan..
|
Iskreno, meni ne treba 1TB, ali posto nije bilo na stanju manjeg modela od ovog 1TB (a htio sam nesto brzo, nesto novo, nesto divlje) bio sam primoran uzeti ga (kao i svi koji ne pohranjuju sve svoje filmove i videozapise na HDD).
Eto, ukratko