View Single Post
Staro 06.02.2010., 18:35   #497
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ovoliko subjektivnog misljenja nisam vec DUUUUUGO CUO

Ajmo u seciranje

Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
Seagate Barracuda 7200.10, 250GB, ST3250410AS
- 15.2ms, 80.9MB/s read

WD Caviar Black, 640GB, WD6401AALS (#1)
- 12.6ms, 98.3MB/s read

WD Caviar Black, 640GB, WD6401AALS (#2)
- 12.2ms, 98.3MB/s read

Samsung Spinpoint F3, 1TB, HD103SJ
- 13.6ms, 124.0MB/s read
Kada gledam ove podatke, ovdje su dva najbrza i nijedan nije Samsung.

BTW vozio sam diskove koji su znali u RAID-u imati i po 500MB/s, ali to ne znaci da su apsolutno najbrzi za svaku primjenu (naprotiv).

Citiraj:
I negdje sam usput uhvatio baš tu na forumu kak je neko rekao "ma F3 je najbrži" etc, i nisam ni provjeravao neg kupio.

Na kraju sam dobio disk:
- koji je zbilja najbrži 7200rpm disk, bar prema onome što vidim (čitao sam NAKON kupnje par recenzija, koliko god to glupo bilo )
Opet, kada se vratim na one prethodne podatke ...

Citiraj:
- ima jaaako nisku cijenu po GB (usporedbe radi, WD Black koje sam kupio prije cca godinu dana BEZ PDV su imali bar 15% veću cijenu)
Placao sam prije dvije godine skoro 1.5kn/GB WD, ali to ne znaci da cijene nisu pale

Citiraj:
- i još sam dobio 3 godine garancije, što sam uopće zaboravio pogledati prije shoppinga (uvjeren da i tako svi vjerojatno imaju 1g u tom cjenovnom rangu)
Wolv je sve rekao, Bleki 5g.

Citiraj:
Ako se bude dobro ponašao sljedećih par tjedana mislim da ću kupit još jednog i njime zamjenit olinjalu Barakudicu Naime, i moj HDD index u Win7 je 5.9, a po ovome što sam do sad isprobavao (ne samo HDTach, nego i obični copy/move fajlova) vidim da je F3 bar 50% (i do 55%) brži neg Barracuda. Pa po tome bi index trebao skočiti na za sad nepostojećih 9 Al do 7-7,5 bi mogao nagurati.. Naime, ne da mi se sad reinstalirati Windowse samo da to provjerim :P
Ovo je toliko neprecizan i aproksimirajuci test da ti ne mogu niti poceti opisivati

Citiraj:
- F3 je brži od WD6401AALS (Black), jedino ima random access time nešto slabiji, ali u svemu ostalom rastura
- AAKS obično ima samo 1g garancije, i glavni je razlog zašto sam sebi kupio AALS (Black) jer oni dolaze sa 3g garancije
Ovakva HRPA netocnih podataka se vec duze vrijeme nije pojavila na PcE

BTW Random Access i jest ono sto ultrabrze SSD diskove razdvaja od obicnih i sporih magnetskih diskova

Citiraj:
Tako da je moja preporuka na ovu temu jasna: Samsung F3 1TB. I nemojte se izvlačit na "meni ne treba 1TB" jer DA, treba vam. Ja sam uzeo 2x 640GB jer sam imao specijalni deal, inače bi uzeo jedan... a evo gledajte me, već sam kupio još 1TB.. a uskoro možda i još jedan..
Iskreno, meni ne treba 1TB, ali posto nije bilo na stanju manjeg modela od ovog 1TB (a htio sam nesto brzo, nesto novo, nesto divlje) bio sam primoran uzeti ga (kao i svi koji ne pohranjuju sve svoje filmove i videozapise na HDD).

Eto, ukratko