Citiraj:
Autor iggi
Već par dana zagledam taj hdd.
Reci tvoja zapažanja što se tiče buke i temperature 
|
Pa temperaturu ne mjerim, strpo sam ga u kućište i nek radi. Ako nemaš neki mikro-PC bez ijednog ventilatora možda buš primjetio.. alfakat ne kužim patnje oko diskova i temperatura
Glasnoća? Kopirao sam zadnjih 2-3 sata 500+GB na njega. Ko što rekoh, stari Seagate i 2x WD Black (640GB AALS) i nisam primjetio nikakvu dodatnu buku. Tj, osim većeg prostora u My Computer ni ne kužim da mi je nešto novo u kompu.
Dakle uzimajući u obzir sve navedeno, i dalje mislim da je F3 preporuka #1. Pogotovo uzimajući u vid garanciju... Diskovi sa 3g garancije su redovno ili neki od sporih (iliti zelenih) verzija, ili brzih i skupih.. A ovdje dobiješ i brz, i jeftin, i 3g garancije, i po mome mišljenju ništa glasniji od ostalih. Uostalom, vidim na strani prije da drugi isto komentiraju kako im je F3 tih.. pa eto.. nisam jedini
Btw, da se vratim na buku u usporedbi s ostalima. moji WeDejci crnci su inače u normalnom radu prilično tihi, jedino imaju nervirajući spinup zvuk.. Ne bih to ni primjetio al Win 7 očito gase diskove ako se ne koriste, i onda kad prvi put nakon nekoliko sati kliknem particiju nekog od tih "pospanih" diskova prvo kaj mi Windows Explorer zastane na 2-3 sekunde, a drugo kaj se jaaako čuje kako zazviždi disk kod pokretanja. Za F3 još nisam to čuo, al valjda nije imao ni vremena zaspati

Mogu javit sutra tokom dana, ak mi se desi ista stvar sa Samsungom, pa dat neku subjektivnu usporedbu..
EDIT:
Citiraj:
Autor Wolverine
WD Green i Blue serija ima 3g garancije, Black ima 5g
|
Aha, ma moguće da sam pomiješao.. Ipak ima već dosta vremena kad sam uzimao blekije, a i ja sam pomalo senilan već.. Al znam da je Black=veća garancija ali i osjetno veća cijena.