View Single Post
Staro 06.02.2010., 11:27   #25
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
OT odgovor

Prije odgovora, samo da spomenem da se junak ove teme i dalje nalazi tek u najavi HP-a! Prosli tjedan je trebao definirati cijene i konkretne datume i opet napravio tisinu. Netko je komentirao kako se nada da ovo nece biti sudbina 24" LG IPS-a koji se isto nije pojavio. Nadajmo se da to nije sudbina ovog zbilja interesantnog modela!

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Mislim da će ovo biti mišn impasibl potraga,kako se i do sad pokazala,a dušu bi dala u firmi od starog,za ipak postarija računala,kojima se još uvijek koriste,a potreba za višeekranskim prikazom je tu,odavno.
Naprotiv, cesto se moze naci ako si strpljiv i predano pratis. Recimo *ovo je zbidano prije koji dan. Cijena je gotovo nezamisliva za ovaj tip kartice. Pa ipak, desi se da poneka kartica jednostavno bude neprimjecena. Da je ista bila preko bare prodavana, vjerovtno bi pocela sa pola ove cijene. Ali, na svakih dvadesetak ili toliko kartica, prošulja se nesto ovako.

Citiraj:
Nisam ovaj Dream vidio u praksi pa ne mogu suditi,ponio me color gamut koji je bar na papiru osjetno veći nego kod ostalih iz HP serije,možda sam pogriješio. Pretpostavio sam da se radi o dosta uvjerljivijem prikazu od 2475 modela, na boje mislim,ako je to uopće vidljivo tako,u obradi slike i videa,golim okom.
Malkice izvan V.Gorice (vjerujem da ga i dalje koriste) postoji projektantski studio koji ga ima. Prelazi izmedju "bojanko prostora" su prilicno ozbiljni i "S" izgleda stvarno jako dobro. Ali izrada me bas nije dojmila. Slika je odlicna ali zato je malkice imao probijane sa desne strane. Srecom crna je jako dobra, pa ne ulazi toliko u oci. Ali i dalje preskup monitor za klasu u koju je usao.

Citiraj:
Mislim da ću ja za ured ipak ići na taj G550 PCI u kombinaciji sa 2 jeftinija TN-a,tu je ipak bitna površina,a ne kvaliteta prikaza.
On ce na analognom prikazu oprati pod i sa nekim danasnjim modelima. Jer kod Matroxa svaka reza ima identicnu kvalitetu slike. Kad usporedis na analognoj 1920x1200 sa razlicitim karticama, onda vidis razliku. Probao sam nekoliko ATI PCI-e karti, pa onda ATI PCI modela i nekoliko PCI/PCI-e Nvidija. Vecina ih daje prilicno kvalitetnu sliku prema vrhu te reze. Ali cim ih dignes na 1920x, odma se pocnu primjecivati razlike izmedju modela. E sad kakva ce biti kvaliteta analognih ulaza na tim TN-cima, to je tesko reci. Bit ce sigurnije DVI-rati

No tada nastupaju finese u kojima netko ce netko vidjeti (posebno font) razliku a drugi ce s pravom reci da je (G i P serija) premala ili da nije vrijedna truda. Sve zavisi koga se pita.

Citiraj:
EDIT : Može ovdje,ili PM,gdje si nabavio i po kojoj cijeni naravno. Hvala.
ebay, ducan, zamjene... G550 PCI-e sa slike je od izvjesnog Bu.... Sredstvo plachanja je bilo pichence i neka trampica

G4x PCI se zacudo hoce pojaviti u zadnje vrijeme. To ce ti biti jedini realni pronalazak u HR. Prije koji mjesec na Trznici je trazena trampa G450PCI za LP ATI PCI kartu. Kako mi je svaka dodatna PCI Matroxica draga, rado sam mu dao LP PCI ATIcu. ATI PCI Nprofilku mozes imati. PM-aj me ako ti treba jer poznanik jos uvijek ima nekoliko novih novcatih. Takodjer stavi na vise mjesta da trazis, to je uvijek najbolji nacin.

* = kad iscuri link : backup

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 07.02.2010. u 18:05. Razlog: ... morao izaci potpisati formular civilne zastite ...
Visage je offline   Reply With Quote