Evo par riječi nakon duže vremena.. Spojili su mi Iskon.TRIO Start (Iskon.TV) krajem 6. mjeseca 2009., prije toga sam imao Iskon.DUO. Telku gledam rijetko (u smislu da ne gledam svaki dan), ali kad god gledam nikad nemam nikakvih problema. Izbor kanala mi je dobar, prebacivanje kanala je brže nego recimo na mom satelitskom receiveru (koji ne koristim već 2 godine

), i sve šljaka.
Telefon radi standardno, isto kao i Internet. Prema Speedtest.net brzina je uvijek cca 10% veća nego je nazivno u paketu, isto je bilo i na Iskon.DUO. Nazivna brzina je 3/384 a meni ovog trena piše ovako:
EDIT: klikni za sliku
Nedavni dodatak
http://tv.iskon.hr/ stranice s programom mi je super, jer sam prije koristio B.net-ov "Moj TV" jer sam prije i bio na B.net mreži.
Usporedba sa B.net-om koju je Xenon spomenuo je.. Iskon mi je draži. Na B.net-u nisam nikad imao Internet preko njihove mreže, ali svi koji imaju (ljudi koje osobno znam) imaju raznih problema sa vezom na Internet, te pucanja, te resetiranje modema, te blokiranja kojekakva i sl. Meni iskreno zadnjih mjesec-dva zna puknut veza usred rada, ali desi se 2x mjesečno i to me već grozno iznervira... iako se spoji za pol minute nazad. Izbor kanala na osnovnoj Iskon pretplati je puno bolji nego na B.net-u. Dok me B.net zatrpavao austrijskim, talijanskim, francuskim, bosanskim, srpskim i raznim lokalnim programima (koje nijednog ne gledam), Iskon od svojih 40 kanala nudi bar 30 koji su meni osobno vrlo gledljivi. Da to nekako "izjednačim" na B.netu bi trebao uzeti 30kn skuplji prošireni paket, i opet bi nedostajali neki simpatični kanali. Isto tako, koliko mi je poznato B.net nudi nazivno brži internet (4Mbit vs Iskon 3Mbit) ali u stvarnosti nije sve tako jer B.net pusti malo ispod 4Mbit, a Iskon ko što sam demonstrirao pusti malo više, pa to dođe skoro na isto. Zatim B.net (opet, koliko sam se raspitivao, i kod poznanika i kod njihove podrške) najam prijemnika naplaćuje dodatno, pa tako račun za 3D paket ispadne 227+30+30kn=287, a ja na Iskonu plaćam 209kn (ne pričam uopće pa mi je Flat telefon nebitan). Ako pak nekog zanima brbljanje na telefon, ima Iskon.TRIO Super sa 1500 minuta razgovora, 5Mbit, i snimalicom, za 279kn i to je već dosta bolja ponuda nego ono što B.net nudi za cca 287kn. Vjerujte mi, kad B.net doda snimalicu tražit će dodatnih 20-30kn za nju, sigurno je neće besplatno dodati u postojeći paket.
Sad dobro, Xenon ima Carnet, ali njihove cijene nikad ne gledam jer nisam više student. Možda je njemu (i općenito studentima) isplativije, ali meni nije.
Što još reći o Iskon.TV? Pa ono što sam pisao ranije, neko vrijeme sam mogao imat komp+TV spojene istovremeno i gledat na oboje različite kanale, ili snimat na kompu jedno a gledat na telki drugo, ali su počeli petljat, zvat, provjeravat, pa sam odustao. S obzirom da i tak 90% vremena provodim pred računalom, i to je primarni razlog zašto ne gledam TV (jer sam lijen otić u drugu sobu pred telku vidit kaj ima) u ponedjeljak (napokon) kupujem 23" monitor koji ima HDMI ulaz, pa ćemo se onda tako igrati, komp na DVI a Iskon.TV na HDMI, i meni dobro. Kad me zanima kaj ima na TV pogledam na tv.iskon.hr, podesim si kakav alarm, i kad zazvoni kliknem gumb na monitoru i prebacim na Iskon.TV. Kasnije kad kupim projektor bit će ista priča, jedan HDMI iz kompa na projektor, drugi sa Iskon.TV i dobro.. Makar to će čekati neka bolja vremena, a do tad tko zna što sve bude
Halo+MaxADSL+MaxTV ću prokomentirati samo sa jednim - puno preskupo... Ima nekih sitnica bolje, ali i nekih koje su gore, pa se svodi na razliku u cijeni koja je - ogromna.
Evo nadam se da će ovaj mali pogled običnog korisnika na Iskon.TV (i konkurenciju) pomoći bar nekome da se makne sa sadašnje infrastrukture na Iskon, jer ja zbilja nemam nikakvih prigovora na njihove usluge, nakon cca 2 godine na Iskon.DUO i sad već 7 i pol mjeseci na Iskon.TRIO.
Pozdrav svima!