05.02.2010., 18:06
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor HONDA type R
ovo je doslo na mail:
Poštovani,
Vezano za nalog HR-ZG01-10403, tražili ste objašnjenje zašto se u zamjenu ne daje isključivo nova komponenta.
Prema Zakonu o obveznim odnosima, kod zamjene uređaja, bitno je da je zamjenska stvar ispravna. Nigdje se ne navodi da mora biti nova.
Odgovornost prodavatelja i proizvođača
Članak 423.
(1) Ako proizvođač jamči za ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača, da stvar popravi u razumnom roku ili, ako to ne učini, da mu umjesto nje preda ispravnu stvar.
Mi mjenjamo komponente ispravnim komponentama istih ili boljih specifikacija onim komponentama koje nam je u tu svrhu dao proizvođač. Jesu li te komponente nove ili reparirane, ne znamo. Što se korisnika tiče, uz zamjensku komponentu ima novo jamstvo, nebitno je li nova ili reparirana, tako da njegova prava ni u kojem slučaju nisu ugrožena.
Lijepi pozdrav!
|
ne znam za vas, ali meni se ovo cini ok tumacenje i postupanje.
ako ti za pokvarenu stvar dobijes drugu stvar koja je ISTA ILI BOLJA po performansama I SA NOVOM garancijom, to je vise manje kao da si dobio upgrade.
druga stvar je sta te na kraju ipak pokusavaju zajebat pa ti uvalit nesto slabije... ja bi jos inzistirao na tom dijelu poruke gdje izjavljuju da je kartica ista ili jaca.
|
|
|