Citiraj:
Autor Baja 001
Pa invazija još traje AFAIK 
|
Baš tako, dakle ne gledaš američke filmove od 90. na ovamo. Kak ti se onda provukao Fight club nije mi jasno.
Citiraj:
Autor Baja 001
Znači opet se vataš za slamku, ratana tematika sigurno je temeljena jedinm dijelom na Iraku/Iranu i sl.
|
Naravno da je utemeljena na Iranu. Perzija je današnji Iran.
Citiraj:
Autor Baja 001
Jesi gledao uopće Američke filmove o Vijetnamu ?
|
Da, jesam. I? Ima ih raznih, od antiratnih do proameričkih.*
Citiraj:
Autor Baja 001
Drago mi je ali ako se u ovom filmu ne primjeti doza proAmeričkog sranja onda nije nigdi 
|
Zanimljivo je kako su svi kritičarčići to primjetili nakon što je netko prvi to rekao. I od tad se toga svi drže ko pijan plota. Po tvojoj logici je onda Avatar protuamerički film, ali oh, da, ti ne gledaš SF. Jebga. Al znaš iznijet sud o filmu bez gledanja. To su već nadprirodne sposobnosti.
Citiraj:
Autor Baja 001
Sigurno nebi primjenio masu top shiney glumaca, slowmo i sl, ali to je samo moja misao. Ostavio bi sve one usklike slobode i hrabrosti, This is Sparta 
|
Dakle ti bi od epskog povijesnog spektakla napravio socijalnu dramu o Leonidinom ujaku koji je izbjeglica iz Atene, nema nogu i jedno oko te jedva krpa kraj s krajem. Nedo bog da bi imao specijalne efekte. Snimao bi s miniDV kamerom a glumci bi ti bili naturščici.
Citiraj:
Autor Baja 001
Opet ti prstom u govno, svaki događaj se uz pravilo postaljenu scenu može prišit na nečiju stranu.
|
Baš tako. To je ono što ti radiš.*
Citiraj:
Autor Baja 001
Usotalom vi ste bili tamo pa znate kako je bilo, šta ja sada trebam ispravljat povjest.
|
Ja samo znam da je bitka kod Termopila stvaran događaj. I svi znaju za to, povijesna činjenica. I po njoj je napravljen strip. I po njoj je napravljen film.