Hm,teška dvojba i uvijek mi je bila li-la kod takvih stvari.
Ja sam pobornik analogije kod Creative zvučnih,za optiku uvijek radije preporučim "ostanak" na HD Realteku 88x serije ili zvučnu sa nativnim optičkim izlazima,koje su u pravilu skuplje.
Dvojba kažem,jer stvarno ne znam često koji DAC bolje obavlja posao,onaj na nekom prosječnom risiveru ili onaj na X-Fi Musicu koji je vrlo solidan, od SNR-a od kakvih 110+ db nadalje. Mnogi kažu da se ti eksterni DAC-ovi ne mogu mjeriti sa onima na zvučnima,pa nekako u tom duhu ostani ti na ALC885 i "spoji se" SPDIF-om.
Bude li problema,ne vidim zašto bi ih bilo,pogotovo na Visti,koliko čitam XP je malo pomalo ipak za odstrel,pop-u nije ASIO radio sa beta driverima m-audia, pa sad ovo sa Realtekom na XP-u,hm..nerado ali,skinite se sa tog prokletog XP-a.

Uglavnom bude li problema potraži kvalitetnije nešto a opet ne preskupo,ako zvučna služi samo za passthrough..glupo mi je reći ti kupi si EMU 0404 pci za 500kn polovnu..kad nećeš koristiti ni njen DAC ni išta drugo.
Onboarduša + SPDIF je klasika kombinacija za tebe i taj Denon. Pokušaj,pa javi..bolje nego da baciš još 300,400 za zvučnu,koja ti ne treba.
Creative brand manager,pfff..i wish,imaju para ko salate,baš sam se informirao neki dan o plaćama brand managera u IT-u,teški roller..
http://www.linkedin.com/in/royeeleung