View Single Post
Staro 04.02.2010., 09:55   #472
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Dva do tri puta veći random write od random reada? Teško izvedivo bez da se koristi neka od tehnologija ubrzavanja (cache, NCQ itd.) samo za zapis, a i to je nemoguće izvesti kroz duži test.
Write i je bitno teža operacija i nije ju jednostavno simulirati, a kamoli dobiti rezultate ne samo iste readu već i bliske njemu.
Vjerojatno su ovi testovi čitanja neki kvazi sekvencijalni tj. prvo izračuna prosječno vremena traženja, zatim pročita 100x512kb, i doda toj računici 100x prosječno vrijeme traženja.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Što ti kao HDD expert misliš o tim EARS zelenim diskovima sa 64MB cache? jel se to isplati kupovati da glumi storage za HD materijal i recimo igre? pitam jer kolega se zapalio na 1,5 TB.
Ja nisam ekspert, ali mogu reći da mi je stari WD Green EADS od 1TB (5400rpm) nekih 10% brži (manji diskovi jesu brži). A šta se tiče cachea, 16,32 ili čak 64 MB ne igra primjetnu ulogu. Nešto što sam primjetio kod EARS-a je "spor multitasking". Kad bi kod EADS-u kopirao jednu seriju i u isto vrijeme browsao drugi folder gdje bi započelo stvaranje thumbnailsa, brzina prijenosa bi malo pala (na caviar blacku još manje), dok bi na EARS-u dramatično pala.

Nije neki najbrži disk, ali kao storage svakako obavlja svoj posao.
Viperus je offline   Reply With Quote