Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 04.02.2010., 09:22   #3452
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Možda i bi da nemam drugih problema i stvari koje mi ne odgovaraju ili smetaju na visti. Dotad budem preživio.
U planu mi je Q Acoustics 1020, zamjenio bih Magnate kao PC speakere, a u biti oni više i rade nego Missioni. Tko ih je ono imao i jel svira to šta? Vidim da valjaju, osim ograničenja u basu jel.
Ja sam ih imao, jako solidni zvučnici, sad se se pojavili neki po oglasnicima za 750 kn. Visoki su dobri, precizni, sredni takodjer. A basa ima dovoljno s obzirom na veličinu kutije. Realno ne moze se tu očekivat čuda, ali za neki manji prostor, basa ima dovoljno.

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Nesto me zanima ...

Na topicu se spominju zvucne kartice izmedju ostaloga.
Sad, zanima me da li je kupovina neke kvalitetnije zvucne kartice totalni overKill ili ne?
Pitam iskljucivo za digitaliju, znaci analogija me ne zanima, posto ce se glazba slusa preko pojacala
gdje je jedina funkcija zvucne kartice, njen digitalni izlaz, tj. digitalni passThrough preko sp/dif-a, optika/koaksial.

Da li ima razlike u zvuku izmedju neke onBoard (jeftine) zvucne i kvalitetne, renomirane (skuplje) klase zvucnih kartica
kada je rijec o digitaliji gdje kartica sluzi samo propustanje zvucnog signala u digitalnom obliku, a sve ostalo obavlja pojacalo/reciever/dac?

Razlike ima ali ne u toj mjeri da ćeš čuti razliku.IMHO

srale7 je offline   Reply With Quote