View Single Post
Staro 03.02.2010., 19:01   #50
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Frend je to prijavio policiji...

Da sam na njegovom mjestu nebi se previše brinuo. Poanta je da je račun je stigao u bijeloj običnoj kuverti iz Njemačke, bez markice ili nekog pečata na njoj. Ženska u pošti se počela smijati kad je čula priču. Pošiljka mora imati neki pečat ako ide kroz poštu, a vjerujem da je tako i sa drugim kurirskim službama.

Druga stvar, Brojevi telefona i mail se ne slažu sa podacima sa mediafinanz sajta. Mailovi sa domenom neke firme se mogu fejkati, to znam. Broj telefona je sličan, ali su zadnje tri znamenke druge - netko je možda tražio takav broj ili neznam, ono s ciljem da bude što sličniji pravom. Na broj se javlja žena i poziv prosljeđuje jednom tipu koji mi nije htio reći svoje ime - kaže, samo nazovite i na osnovu onog broja sa pisma poziv će biti prosljeđen njemu. Ja sam mu naravno prije nego sam ga pitao za njegovo ime, rekao svoje. Kultura prije svega Pričali smo dosta, ali ništa konkretno nismo rekli jedno drugome. Tada nisam imao puno informacija o svemu ovome, a kasnije kad je sve postalo tako očito, nije mi se dalo zvati ga i nešto se ubjeđivati.

Brijem da iza tih mediafinanz podataka stoji tip koji radi od doma, ima takav broj tel. i pravi se da je netko i nešto. Na tel mu se možda tu i tamo javi žena ili netko treći, kad čuju da netko želi pričat engl. samo kažu da pričekam da će me preusmjeriti. Mail vrlo lako može fiti fejk, mogao je bar napraviti customer.care@...

Sad nakon svega, rekao bi da je ovo jedan veliki fejk. Koverta bez žiga, nepostojeći kontakt podaci (nažalost, ime klijenta iza bankovnog računa ne možemo saznati pošto se radi o inozemnom računu), tip ne želi reći svoje ime (?), a pored svega toga u ovoj temi su zabilježena dva accounta koji potiču da se račun plati. I to loši pokušaji:
http://forum.pcekspert.com/showpost....2&postcount=36

Po meni fejk.