Pozdrav ljudi
Imam veliki problem

. Bilo je 5 diskova u raid5 polju. Jedan je defunct i crka, drugi je zeza a ostala 3 su bila OK. Kad je izvađen pokvareni osta je onaj koji zezea unutra i nestrucna osoba je pokrenila nešto na raid polju tako da je ovaj disk koji zeza isao u status ready a ovaj koji je bio ok je postavljen kao "hot backup" Nakon šta se srever restarto ne mogu više u windows jer je nestala boot particija
Taj disk koji zeza sam izvadio van i nakon toga sam booto ibm boot cd (imam raidserver 6i konotroler) i polje se rebildalo. Sad je problem šta imam 2 particije, prva je nedostupna a druga particija koja mi je bila data particija je viljdiva. Pokušao sam sa pustim toolovima vratit prvu particiju, uspijem je čak očitat, tool kaže da treba promjene zapisat u paratition tablicu, restartam i opet sam na starome. 2 toola nakon sta odskeniram particiju mi daju mogucnost da snimim to stanje particije ali mi svaki put faila.
Pokusao sam bootat win2k3 recovery CD i onda pustit mrbfix ali mi nije pomoglo. Ne znam šta dalje da radim. Savjeti?