03.02.2010., 17:40
|
|
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Autor Juan
a nitko nije uletio s pitanjem u 114 stranica kako ugušiti prostoriju i smanjiti neželjene zvukove.
|
Citiraj:
Autor Srdan
U vezi apsorbera.
Na jednom bocnom zidu imam prozore, vrata i radijotor (mjesto gdje vidim zvucnik u ogledalu i dosta oko toga) ali ce preko toga (osim radijatora) oci zavjese, vjerojatno trakaste tako da je ta strana koliko toliko rijesena.
E sada na drugoj je strani poptuno goli zid (aj ima 2 cvijeta) pa me zanima sto s njim? Imam 2 komada 5cm debele kamene vune pa me zanima koliko bi to trebalo biti veliko posto ovo nisu bog zna kak veliki komadi? Najvise bi se htio rijesiti tutnjanja basa koji rijetko gdje tutnji ali recimo kod Madonnine Rain kada je malo glasnije zna i po preko 5sek. Samo je u toj pjesmi to toliko izrazeno, budem skinuo neki program pa vidio koja je to frekvencija.
Budem jos pomicao zvucnike posto su trenutno stavljeni odokativno (35cm od zadnjeg, 38 od bocnog zida). Sada opet metar i pol ih ne mogu izvuc jer mi je soba siroka 3,35 a duga 4,35.
Probao sam na kratko staviti plahtu preko prozora i deke izmedu zvucnika i kreveta s kojeg bi slusao ali je slabo pomoglo. Bude kasnije dosao tepih
|
Citiraj:
Autor Srdan
Evo tlocrta sobe
Radijator je malo izrezbaren kao i zadnji zid (nasuprot zvucnika) koji je napravljen od ne znam cega - neke letvice s nesto lufta izmedu njih i zida (da ih se rukom utisnut)
Dakle kako sam rekao ostalo su goli zidovi i parket preko kojeg ce skoro tepih. I da li moram cijelu sobu ubaciti u tepih ili je dovoljno sve od zvucnika do mene?
Ako je potrebno sutra napravim s kamerom krug po sobi u uploadam na juBiTo
Edit #2:
Ispred kreveta je stol na kojem je komp i receiver, tj. komp je ispod stola.
Ono iza vece je ormaric a ono manje neke police na kotacice sto sam dobio uz stol (uguraju se u rupu do one za noge, ali u njoj mi je kucite)
Edit#3:
sve je radeno po omjeru tako da velicine sa slike odgovaraju stvarnima (mozda bi se negdje u stvarnosti naslo do 2cm odstupanja).
Stol bi volio gurnut malo desno (20ak, 30cm) da budem sto blize centru izmedu zvucnika dok igram), ali ako je to problem u tom lsucaju budem se zadovoljio balanceom
|
i kupuju skupe lance
|
|
|