Za vlasnike NytroBox 4001T USB (verzija 2, s antenskim loop-om):
Dolje je link za download nove verzije softvera za ovaj prijemnik.
Ovo NIJE za verziju bez antenskog loop-a! Kupljeni prijemnici uglavnom su dolazili s verzijom P4172 ili kasnije P4270, tek zadnjih tjedana možda i s verzijama P5117 ili P5128. U arhivi se nalaze dvije datoteke, jedna za nadogradnju na P5128 (samo za one koji imaju nižu verziju - P4172, P4270, P5117), i jedna za nadogradnju na P5131.
NAPOMENA! Sve radite na vlastitu odgovornost, ako niste sigurni što radite, bolje ne radite ništa!
1. Kako saznati koji verziju softvera imam?
- Daljinac - uđete u izbornik (tipka Menu, ne bi vjerovali

), i stisnete tipku Info. U gornjem lijevom kutu pojave se podaci o verziji softvera. Izgleda ovako nekako:
Ver. xxxx-P4172
i još par redova...
Verzija je ovo u prvom retku. Koliko znam, za ovu verziju prijemnika postoje samo P4172, P4270 i P5117, te najnoviji P5128 i P5131 (sadržani u arhivi).
2. Kako nadograditi softver?
- Zveknete fajlove iz arhive na USB stick (mislim da može i na SD karticu, nisam probao). Bilo bi dobro da je USB stick prazan (i quick formatiran), čisto sigurnosti radi, ali nije uvjet. Bilo bi vjerojatno dobro i ištekati antenski kabel iz prijemnika, iako također mislim da nije obvezno. Umetnite stick u (ugašeni) prijemnik, upalite ga, sačekajte da nestane poruka o inicijalizaciji uređaja, uđite u izbornik (Menu), podizbornik Postavke, pa Nadogradnja SW. Ondje nudi Nadogradnja USB/čitač kartica i samo se to može odabrati (OK), zatim odaberete/označite
odgovarajuću datoteku*** pa opet OK, i još jedno dvaput na OK da se obavi nadogradnja. Prijemnik se resetira i to je to. Nakon reseta ukopčajte antenu i potrebno je ponovno proskenirati kanale (automatski ili ručno, kako vam volja) jer se postavke izgube (i prestane svijetliti zelena LED-ica dok ne proskenirate).
***Ukoliko imate softver starije (niže) verzije od P5128, potrebno je prvo nadograditi na P5128 (
datoteka naziva "temp_pvr.app1_crd.ssu"), pa nakon reseta ponoviti postupak i nadograditi na P5131 (
datoteka naziva "ct216-loader.app1.ssu"). Ukoliko imate verziju P5128, onda samo ovu drugu.
3. Što dobivam nadogradnjom softvera?
- Dobivate novi softver.
Šalim se, prednosti u odnosu na starije verzije su slijedeće:
1. Za ulazak u teletekst odsad je dovoljno stisnuti tipku TXT (a ne tri tipke kao dosad) - vidite li kako tehnologija grabi naprijed krupnim koracima

2. EPG više ne smrzava prijemnik na "detaljno", što se događalo korisnicima u regijama D4 i D5 otkako je uključen. Dijakritički znakovi i dalje se ne prikazuju u EPG-u, jer je izgleda do OiV-a, a ne do prijemnika.
3. Navodno poboljšano snimanje, navodno nešto brže prebacivanje kanala.
Još nisu riješeni dijakritički znakovi kod gledanja .avi datoteka (da biste ih uključili, tipkom EPG prebaciti na kodnu stranicu Windows 1250).
Link za download
Toliko od mene, ja sam ga ubacio danas i zasad sve izgleda u redu (tj. bolje nego prije). Pozdrav.