Citiraj:
Autor Srdan
Ajde onda da ukratko objasnim situaciju pa da vidim sto bi vi na mom mjestu napravili.
Dakle monitor kupljen u HGspotu koji ga je uvezao preko Acorda (u meduvremenu propao). 2-3mj. prije isteka garancije ima ga odnesem zbog cini mi se cestica prasine na panelu (guglajuci nalazim druge korisnike istog modela s istim problemom i dobijaju novi zamjenski) da bi ga oni poslali u HFC grupu koja je po ovlasteni servis/ zastupnik... sto li vec. Oni napisu da su defektni pixeli u skladu sa specifikacijom proizvodaca te nista od toga (po spec. ih je max broj 9, ja ih imam vise s time da opet napominjem da to nisu nikakvi defektni pixeli.. ali ako ce ih gledati kao takve, nije problem).
Od HGspota dobijem infromaciju o njima te da se njima obratim sto sam i napravio. Oni su krenuli kako monitor nije njihova odgovornost posto nije uvezen preko njih, za sto ih ja prijavim DI-u uz prethodnu konzultaciju.
E sada mi stize rjesenje prijave gdje stoji kako oni nisu ovlasteni za Nec te da se obratim tvrtki Edikom d.o.o. koja se bavi istom djelatnoscu kao Acord, isti vlasnik i direktor... Njima preko telefona objasnim situaciju te kazem kako je bi mi oni trebali preuzeti monitor te im na zahtjev mailom saljem sliku rjesenja DI-a.
Ovo je njihov odgovor:
"Poštovani g. xxxxx,
Firma Edinkom nije osnovana nakon likvidacije Acord computersa već je osnovana 1991. g. kako je navedeno u OBAVIJESTI ( ne riješenje ) državnog inspektorata i nije ni u kakvoj poslovnoj vezi s Acord computersom ( a ne Accord d.o.o. kako je krivo navedeno u obavijesti ) . Acord computers je bila sestrinska firma Acord 92 iz Ljubljane i tamo se možete obratiti za pomoć ili novom uvozniku NEC monitora HFC grupa.
Edinkom nema nikakve veze s Vašom reklamacijom jer nije niti uvezla niti prodala predmetni monitor.
Žao nam je zbog vašeg problema i tog „loptanja“ s Vama kao Kupcem stoga Vam predlažem da predmetni monitor odnesete u servis Silnica d.o.o. Andrije Žaje 10 ( napominjem da nisu ovlašteni serviser NEC monitora već vrlo stručan i pouzdan servis ) te da ga oni pregledaju i ustanove kvar i ukoliko su u mogućnosti poprave Vaš monitor – ja ću osobno snositi dio troška eventualnog popravka i defektacije kvara bez obzira na sve okolnosti koje sam gore naveo.
Toliko vam ja osobno mogu pomoći
S poštovanjem
...."
E sada ja zovem istu inspektoricu kojoj je bio dodjeljen moj slucaj, te mi ona savjetuje kako sam rekao da je na meni da to rijesim sa servisom. Ako odbijaju da im se zaprijetim i po potrebi ih prijavim gospodarskoj i obrtnickoj komori.
S time da sam zvao i HGspot danas gdje mi je covjek rekao da su kontaktirali sve, pa i servis u SLO koji mi covjek iz Konikoma spominje ali su rekli da je garancija istekla. Nije istekla jer ide +1mj sto je proveo na "servisu"
Prijaviti HGspot DI-u pa ako to propadne Edinkom komorama (kao i obrnuto) ne stignem jer ce u meduvremenu isteci garancija. Dakle imam samo jednu sansu.
Zahvaljujem
|
Malo mi nije jasno ovo globalno brkanje krušaka i jabuka, posebno od strane inspektorice i uvlačenje treće, potpuno nevezane firme u igru.
Prvenstveni je tvoj odnos s HGSpotom, tu je nastao ugovorni odnos koji traje do danas (i nije samo bitan za vrijeme trajanja jamstva već i nakon istog). Prvo, trgovac ti mora riješiti problem. Zatim, na njemu je rješavanje što i kako dalje. Ovo sve ostalo je besmisleno (Accord nestao - iskreno, nisam ni znao da ih više nema), što Edinkom ima s cijelom pričom nikom nije jasno (a ni njima očito

), traži napismeno od DI daljnje postupke, ne telefonski.