Citiraj:
Autor tech
Bio gledati Avatar 3D neki dan.
Film, 3D i način na koji je sniman je impresivan ALI priča je površna i previše nabrijana.Niš posebnoga.
Uglavnom, marketing je sve to ispeglao.
|
Možda si samo previše očekivao? Ja sam ga pogledao sasvim neočekivano neki dan, i to tek nakon preporuke frendice kojoj sam ipak vjerovao više od tzv. komentara na pcekspertu koji su me moram priznat obeshrabrili, iako pri ulasku u kino i dalje nisam imao pojma o čemu se zapravo tu radi. Ono što sam doživio, unatoč neudobnoj stolici i loše odabranoj poziciji koja je zahtjevala neprirodno držanje glave, bila je jedna lijepa sf bajka. To sam shvatio odmah na početku i samo se prepustio (treba uzeti u obzir da rijetko gledam holivudske uratke pa mi je baš dobro sjelo pustit mozak na pašu i blejat). Avatar je utopijska priča o mirnom suživotu s prirodom, s brojnim dobrim porukama. Ameri i indijanci? Prije besmisleni kapitalističko korporacijski sustav kojega smo danas svjedoci, a koji godišnje sjebe kišnih šuma veličine Britanije radi proizvodnje mesa kojeg žderu gladne nesvjesne ovce kojima je film prije svega namijenjen. Bar sam ja tako nekako izvukao pouku.
Slažem se da je na ovoj temi previše bezveznih preporuka filmova, mislim hej koliko smisla ima pojavit se s filmom i ocjenom 6/10 pored, i još k tome reći film je dobar za ubit večer

? Ne znam za ostale, ali ja nikako nemam vremena za ubijanje večeri pored toliko dobrih filmova za koje večina posjetitelja ove teme nikad nije niti će čuti. A za ocjenu lako odem do imdb-a. Daleko od toga da bi svi trebali imat isti ukus, ali dojma sam da se u zadnje vrijeme stvarno pretjeruje sa lošim preporukama i komentarima filmova nedostojnih utroška vremena jednog člana pcekspert foruma. Zapravo, glavni problem vidim u tome što ljudi ovdje mahom komentiraju sve filmove koje su gledali, čime se tema nepotrebno zatrpava smećem. Volio bi da ova tema bude prije svega mjesto gdje ću naći preporuke dobrih filmova, a za one loše...hej pa kog boli briga za loše filmove? Idealna situacija bi bila doći doma, ok želim gledat neki film a ne kopa mi se puno po netu, otvaram pcekspert i hop hop film je već tu i gušta se.