Ja browser u songbirdu uglavnom koristim za njegove addone, a i last.fm mi stoji otvoren u njemu. Slazem se da trebaju poradit na drugim stvarima uz browser, ali neka se nadje.
Ne znam sto se tice brzine, no meni se program dize dosta brzo, radi super i nije mi se u ovoj verziji srusio ni jednom. Prije je bilo problema, ali kod mene nikad s brzinom. Imam oko 20GB (oko 3500 datoteka) ucitanih u songbird. Trosi mi oko 100mb memorije.
Jos uvijek nisu sredili watch folders, nema WASAPI podrske (no ima plugin koji malo radi, malo ne, bar kod mene), jos uvijek nema da u playlisti zapamti pjesmu koja je zadnja svirala. Dodali su vec i prije sortiranje po "Album artist" (za mene koji imam dosta kompilacija pod istim DJ-om). LyricsMaster se sad automatski instalira, now playing list se i dalje razvija i radi dobro, na zalost jos uvijek nema mogucnosti otvaranja playliste u tabovima. Sinkronizacija je i prije radila ok, no nisam isprobao s ajfonom. Sada vidim da su sinkronizaciju prosirili i doradili, no nemam neki "noviji" mob da isprobam.
Songbird nije nakrcan sa mnostvom mogucnosti, no one koje ima mogu dobro posluziti. Na zalost jos moraju neke od osnovnih stvari prosirit, posebice watch folders, playliste u tabove, ASIO/WASAPI podrska, FLAC jos uvijek ne radi najbolje i jos uvijek ne prikazuje cover art za flac datoteke/foldere. Dodat ce i neke "nepotrebne?" stvari (prekodiravanje videa) u iduce inacice programa. Namjeravaju napravit songbird kao dobar sync program za audio (i valjda video) datoteke između racunala i prijenosnih uređaja.
Ja Songbird koristim vec vise godinu dana. Koristim ga paralelno uz uglavnom Winamp. Foobar mi je "prekompliciran". Winamp je napredniji, al u "library i play" opcijama su tu negdje.