View Single Post
Staro 01.02.2010., 18:35   #1
johnsmith
Premium

Datum registracije: Dec 2007
kucni NAS - potrebni prijedlozi

Razmišljam jedno duže vrijeme, kako najlakše rješiti kućni NAS. Naravno, htio bih nešto da ne radi 24/7 jer realno niti nema potrebe da se diskovi vrte 24/7. Trenutno HTPC ima tri diska, sistemski i 2 za podatke, koji se čuju. Zamislio sam znači da sva tri maknem, i stavim 2 za početak u NAS, a HTPC vrtim ili s nekog SSD diska ili nečeg drugog a da nije HDD (2.5" HDD diskovi su tobože tihi, ali eto ovog iz laptopa na 5200 okretaja čujem cijelo vrijeme kako se vrti ).
Molim vas za pomoć, prijedlozima kako najjednostavnije rješiti NAS i koji SSD ili što ubaciti u HTPC.
Što se NAS-a tiče, pročitao sam dosta rješenja, išao bih na nešto PC based, tipa intel atom recimo. Dojmila su me se dva rješenja; jedno gdje se NAS pali preko wake on lan, diskovi su u usb ladicama koje se isto pale daljinski i sheraju diskovi. Drugo rješenje je bilo s diskovima u ladicama, i onda se po potrebi uključuju diskovi koji trebaju. Prvo rješenje mi je zgodnije
Što se SSD-a za HTPC tiče, poslužio bi neki SSD do 80gb, ili eventualno da uzmem neku karticu (recimo SD od 32gb) pa da vidim koliko će windowsima vremena trebati da ju potpuno uništi.

Unaprijed hvala.
johnsmith je offline   Reply With Quote