Nakon toga sam dobio error 1014.
Zanimljiva je cinjenica, da nakon bezuspjesnog restorea, mogu napraviti JB sa blackra1nom i aparat se pridigne. Sa original T-Mobile karticom onda radi, ali ne pokazuje ime carriera. Otkljucam ga sa snow-om preko Blackra1na, no ne prepoznaje svejedno VIP karticu. Veoma se cudno ponasa.
Daklem, ovako je bilo.
Imao sam dva identicna, istog datuma kupljena, sa istim 3.0 firmwareom Iphone 3G.
Prvoga sam updateao preko itunesa na 3.1.2 i nakon toga sa Blackrainom unlockao. Baseband se nakon updatea digao na 05.11.07.
Drugi Iphone, druga prica. Update nije prolazio, bacao je error 1002, niti restore nije pomagao. Sa blackrainom se je pridigao, napravio sam takodjer i Jailbreak, pogledao sam mu baseband, bio je 04.26.08. Na sto mi je sinulo da ga sa ultrasnowom preko cydie unlockam. To je proslo, v0.92 je ispravio i bug koji sam imao, a to je bilo prikazivanje Carriera. U svakom slucaju, cudna situacija, ne znam zasto se to dogodilo, ako tko ima neko logicno objasnjenje neka kao i ja podijeli sa ostatkom ekipe iskustvo pa mozda nekome i pomognemo ako zapadne u iste probleme....