View Single Post
Staro 30.01.2010., 12:31   #353
Visitor Q
Premium
Moj komp

Visitor Q's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova

zabava!
Ok, ovo ce biti 'stream of thought rant' pa molim da ga oni koji nemaju zivaca za duze textove preskoce

Nisam ja ispustio zabavu iz vida, cak stovise.. nebih studirao toliko god., da nisam toj 'religiji' u shirem smislu posvetio dobar dio svog' zivota

Ali, kad vec diskutiramo.. po meni je 'zabava' u online gamingu tek rezultanta u koordinatnom sustavu u kojem su osi X i Y; 'Uspjeh' i 'Frustracija'! A mislim da se sa takvim sustavom mora sloziti svaki iole normalniji gaymer, da ne kazem covjek Jer, recimo onaj 'ko se moze zabavljati sa 0,002 kill/death ratiom u bilo kojem multiplayeru imo Nije normalan e sad.. CoD u public okruzenju je vrlo 'pristupacan' upravo zbog tog' chaos + instant action elemenata, gdje svako moze uletit' i krenit pusharat na sve strane i vec je u akciji, i vec se "zabavlja", ali kod mene je npr. taj dozivljaj ipak malo komplexniji.

Evo 'mala' retrospektiva; Cod1 mi je bio prvi, i kao takav posebno iskustvo koje sada vise ne mogu objektivno procijeniti. Sjecam se samo enormne kolicine adrenalina i uzbudjenja opcenito

UO mi je ostao u sjecanju kao nenadmashna referenca 'zabave', vjerujem upravo zbog velike slobode ogromnih mapa i versatilnog elementa koji su u CoD unijeli Tenkovi Nikakav jump/shot, bash ili killstreak se ne moze usporediti sa onim adrenalin rush'om kad lezis u nekom grmu sa jednim panzerfaustom dok pokraj tebe prolazi T-34 i cekas onaj savrseni trenutak da ga sprasis u goozu !

sa CoD 2 sam najvise izgubio vremena, i objektivno bio u njemu najbolji.. sa snajpom cak stvorio mali kult licnosti, kojeg' se je dugo bilo tesko odrech'
Ali na kraju shvatio da sam doslovno stotine dobrih sati ulup'o u nikakav kapital vec samo one male trenutke dopaminskih shutova - koji ti se dese sa svakim 'novim' headshot'om, da bi se na kraju pretvorio u snajperskog zombija, koji je umjesto ociju imao opticki crosshair i na isti nacin, po ne znam koji put upucavao najcesce iste ljude/klince, bez ikakve raznolikosti, bez ikakve mashte ...

Tek' sto sam se izljechio bolesti, evo ga CoD 4 tu sam po svojim prirodnim svojstvima i predispozicijama bio vrlo dobar, ali zbog deep impacta, uav-a i nedostatka vremena nikad' vise kao u prethodnom, i tu se lagano amplituda zabave pocela pomicati sa osi uspjeha prema osi frustracije.
Mislim, da se razumijemo, i dalje sam ja bio dobar, bar za te casual standarde, uvijek prvi, ili medj' prvima kad igram, ali dovoljan je bio onaj jedan skillzor u protivnickom timu, (koji je za razliku od mene, koji sam imao mnostvo drugih sadrzaja i interesa u zivotu osim CoD-a, na tom serveru doslovce zivio, i umirao 5000 puta kako bi razvio "skill" i to vjerovatno na low detaljima uz 250 FPS-a za bolje skillanje i "uzivljavanje" u igru) bio dovoljan da mi unisti zabavu E sad, priznajem da je to subjektivna boljka i da nebi svakom predstavljala problem, ali ja osobno, ako ne pobjedzujem, ili bar ne gubim sa nekim smislom, ili stilom - ja se ne zabavljam

Tu dolazi BC2 na scenu.. naravno samo teoretiziram, jer nisam ni prob'o igru..
ali imam osjecaj da ce u toj igri kauzalitet 'uspjeha' time posljedicno i 'zabave' biti u puno vecem stupnju odraz osobnih odluka i logike pristupa tom virtualnom svijetu. Jer ces sam odluciti dali ces kao onaj baja sa buggy'em pokusati projuriti kroz neprijateljske linije kako bi bio nagradjen back-staberskom satisfakcijom, ili kaznjen; behind enemy lines 'rape'om ili ces mozda odjuriti sa tenkom u srce guzve i explozija i kao pravi As sravnit zgradu sa zemljom i malom satnijom unutra, ili biti naguzen od AT ekipe ili ces pak ziherashki kroz shumicu, ili pjescanu oluju metar po metar sa sigurne udaljenosti pokushat nanishanit jedva vidljivu metu, pa svrshavat nad luckerskim (ili skillerskim) headshot'om, ili ce ti prisjest zivot i igra nakon 15 uzastopnih promashaja.. Kuzis poantu ? Imat ces vecu lepezu izbora, luxuz opsirnijeg djelovanja, a uz taj intelektualno/emocionalni ulog, i potencijalno vecu naplatu 'zabave'

To su samo moja razmisljanja na temu.. i pod pritiskom te logike sam se dugorocno odlucio za BC2 > MW2, oustalom za one-click killove cu prakticirat trophy kills sa Predatorom u AvP na koji se iskreno jos najvise lozim od svega navedenog !