View Single Post
Staro 30.01.2010., 11:46   #83
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
A vid, zanimljivih mišljenja ima, no nitko ne razmišlja da pojedinac kao pojedinac ima malo utjecaja na nekakvu značajniju uštedu, i da bi svi trebali doprinosit smanjenju potrošnje, i izgubi svaku nadu dok ga država i ostatak bahatih ubiju u pojam, te se stiče mišljenje: zašto da ja štedim nešto ako ostalih xy miliona ljudi nece nicemu doprinjet i moj trud je uzaludan, pa troše što više mogu kad im je svejedno bilo potrošili 60% svog potrošačkog kapaciteta il nabili ga na 120% trošeći na razne strane...

Npr kod moje babe, imaju 3 televizora u stanu ( ni sam neznam zašto ), i upaljena su konstantno, a 90% radnog vremena rade na istom kanalu. Da se gleda na jednom ošteda bi bila ogromna..., ali zašto bi oni to radili kad 99% populacije ne razmislja o tom, i tako se stvara potpuno drugačije predrasude kod onih koji bi nešto htjeli, ali se ubrzo obeshrabre.

Primjer 2# - Zamjena konfe s Atom izvedbom, mjesečno je potrošnja s 150kWh pala na ~ 105kWh, jer smo i štedne žarulje postavili u stanu, sad bi trebala bit još manja, jer je lap u igri, a vecinu vremena provodim van stana s njim.

NE isto, imaju ooooogroman kapacitet, a mi ga iskoristavamno na primitivan način preko turbina pokretanih vodenom parom, ni 10% pravih NE ne vučemo iz njih, kolko god tvrdili da su na zavidnom nivo-u razvijenosti...
Juggernaut je offline   Reply With Quote