View Single Post
Staro 30.01.2010., 10:35   #343
Visitor Q
Premium
Moj komp

Visitor Q's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova

Prišuljam se sa leđa snajperu (ja sa Assault rifleom) i puknem mu u glavu @point blank 3 puta da bi gad crko

da, ovo je sranje.. meni su inace takvi detalji dovoljni da mi sjebu dozivljaj cijele 'generalno' dobre igre.. Sjecam se da se iz slicnih razloga nikad' nisam navukao na BF2, nego ostao vjeran CoD-u.

ALI.. barem ovako teoretski, imam osjecaj da sto sam stariji, i njezno tanjih zivaca, pocinjem drugacije gledati na svoje 'razbibrizne' razonode.

CoD 4 sam npr. igrao iskljucivo na HC serverima, jer zbog osobnog fetishizma spram realnosti, nisam mogao zamisliti nista drugo, ALI kad' sada malo razmislim o svemu, zapitam se, dali je takav koncept igre uistinu realniji ?
u CoD-u se sav 'skill' sastoji od naucene krivulje koja se sastoji od nesto osobnih sposobnosti, primjenjenih reflexa, finti, exploita i u pixel naucenih mapa, izvan toga, sve ostalo je (pogotovo u HC-u) iskljucivo u domeni sretje. Ako ne igras klanski organizirano, nego kao casual igrac, na kraju ti se sve svodi na to 'ko ce koga prije spaziti - citaj; o najbanalnijem 'slucaju'. Znaci mozes ti biti 3x iskusniji i pametniji od onog drugog, ali ako je on tebe prvi vidio kako trckaras u nekom pravcu, mozes biti siguran da ce ti taj na njega i staviti tocku. Dok se ti fokusiras na jednog, drugi cilja tebe, a 3. opet njega i tako u krug od jednog spawna do drugog, a mape svojim dimenzijama i 'krutoscu' ne ostavljaju nimalo mjesta 'iznenadjenjima'. Ugl. da se vratim na bit.. iako je u jednoj dimenziji smijesno nerealno da ti treba pola sanzera da zaustavis tipa, ali ti to isto tako s druge strane cijevi, daje mogucnost da se donekle adaptiras situaciji i svojom snalazljivoscu i prigodnom nagonskom reakcijom, pa na kraju i jeb* skill'om - okrenes situaciju u svoju korist !? - sto je prema mojim spoznajama o stvarnim 'ratnim' situacijama in ultima linea ipak blize stvarnosti, jer tamo budimo iskreni ipak ne ovisis o svakom zalutalom metku, niti se neprijatelji konstantno spawnaju oko tebe.

Sjecam se da sam u CoD 4 se znao kao zadnji od svog' tima zabarikadirati u nekoj kuci i uz par claymora i dovoljno sretje 15 povampirenih talibana pobit prije nego bi mi nestalo metaka i sad zamisli kako bi to izgledalo irl, vec nakon najvise 2-3 killa bi dobio rpg kroz prozor i tonu crijepa na glavu (pogledaj Neo-ST'ovo snajperasko iskustvo)
Tako kad jos u jednadzbu uzmes nepreglednu velicinu mapa, vozila i destruction 2.0 barem na papiru BC2 po meni odnosi pobjedu

Uostalom paz' ovaj argument; ako nakon bliskog susreta sa tenkom osjetis 'battle fatigue' u BC2 uvijek mozes ukrast buggy'a i dezertirat u mirnije krajeve i razmislit dali zelis vodit Ljubaf ili rat! Dok u CoD-u nema kante u koju se mozes sakriti, a kamoli razmisljati o filozofiji, ili nedaj Boze taktici

P.S. Thx na ponudi za acc. ali imam uskoro neki ispit, pa mi je i bolje da nemam key ako bas padnem u totalnu napast, javim ti se