View Single Post
Staro 29.01.2010., 20:32   #15
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Jerry Drake Pregled postova
Znam noscriptno ovaj komp je ''obiteljski''. Sve ono što sam naveo za navike i korištenje kompa vrijedi za sve u obitelji
Ovo baca ipak malo drugacije svjetlo na pricu Jerry. Obitelj je sirok pojam sa razlicitim godisnjim dobima i jos sirim vremenskim raspolozenjima. Ni jedan kucni sinopticar te sile ne moze sa 100% sigurnoscu imati pod kontrolom

To ti je nazalost realnost, ma kako bio siguran. Sve ovo sto si napisao mozes zapravo biti siguran samo za svoju masinu. Neiskusnom ili mladjem korisniku dovoljno je par klikova za rezime tvoje ili slicne price. Morat ces tu malo sveobuhvatnije napraviti pristup restrikcija cemu se pristupa i sto po defaultu neces dopustiti prikaz/pristup. Bas radi njih, posveti 10 minuta edukacije i pokazi kako se noscript koristi. Browser bez noscripta je bas u takvim rukama nudisticki kamp na Net-u

Citiraj:
no on se već duže vrijeme ne razvija i nisam siguran koliko bi u današnje vrijeme bio efikasan.
Nema tog paketa koji ni sa 10 Syss-ovih "E'juristika" nije negdje/nekome propustio neku zlochudariju ili napast. Svatko je to dozivio barem jednom. Ali onda razmislis koliko je mali vremenski uzorak (ako znas sto radis) te mozes euforicno skociti na neki "bolji", bolji ili potvdjeno stari paket koji te ipak drzi godinama bez greske. Ni sa m0n0 /Cisco/Juniper-om u rukama nesretnika nisi 100% siguran.

Svaki paket je barem jednom zabrljao; vlasnik SuperAntiŠpire, prosle godine je zabunom velikom broju korisnika obrisao sistemsku fajlu (nisam ni pamtio koju) i nakon "ciscenja" svi (manje vichniji) koji su povjerovali, zavrsili su na slaganju novog OS-a. Znam kakve su mi navike; stavio na mirovanje i otisao odma provjeriti na Wilder i SAS forum. Za par sati se ispricao i prvom definicijom vratio fajlu u pokajnike. Neiskusniji su jasno prokunuli njega i paket i otisli za necim drugim. Pametan covjek iz svega nauci nesto novo i prihvaca problem kao usavrsavanje. Zato ako imas normalne navike, ne gradi velike strategije oko ove izolirane epizode, trazeci Excalibur paket sa kojim ces biti 100% siguran.

Citiraj:
OS reinstalirat je zadnja opcija zbog nedostatka vremena za kvalitetno obavljen posao, ali ako se problemi nastave neću imat izbora...
Parametre nemas vise nikakve da bi mogao znati sto ti se doista desilo i tko/sto je doista bio uzrok. No ishod je bio doista radikalan. Dani se brzo pretvaraju u mjesece a "za kasnije" se zna cesto pretvoriti u pola godine ili vise. Zbog prirode havarije koju si imao, mislim da je bolje da ustedis negdje drugdje vrijeme i da preko vikenda za cas slozis ganz novi OS.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Jok, još starije
ver. 4.5.x (nisam sad doma da napišem točno), mada vjerujem da su i ove novije ver. ok. U svakom slućaju radi se o Pro verziji i prilikom install - a odabereš samo firewall dio ako imaš neki drugi AV soft jer od ver. 5 ima opcionalni AV modul.
Odlicno, najbolja je preporuka od onoga tko ga aktivno koristi kao u tvom slucaju. Suite sam spomenuo jer je imao tada kompletan AV paket onboard i po listama se pokazao jako efikasan. Taj dio je kupljen od CA-a i bio je jako pouzdan. To mi je bio najdrazi paket za sloziti nekome tko je htio samo jedan paket. Opcenito ni u jednom soft FW-u (ne pratim barem 3 godine) nisam imao bolji osjecaj u slaganju portova kao u ZA. U ostalima sam stalno imao osjecaj zavezanih ruku. Mada ZA bas i nije bio previse NSA posten prema podacima. Prvi su izbili po pitanju privatnosti, ali dobro

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ako se radi o Visti i 7 treba provjerit od koje ver. su podržani.
Bolje da se na radi o 7-mici

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
p.s. slažem se za zone... jaaaaaaaaako dugo sam imao xp sp1 + za i antivirus, to je bilo bulletproof + mega brz komp neopterećen updejtima (boot do desktopa 8 sec na klokanom 1700+).
Dobro, treba biti posten i reci da tvoji kinki sajtovi nisu tada ni Javu postenu usvojili, pa si bio sretne ruke
Visage je offline   Reply With Quote