Citiraj:
Autor Visage
...........
|
Znam
noscript, i meni je to must have add on za FF na kompu koji samo ja koristim, no ovaj komp je ''obiteljski''. Sve ono što sam naveo za navike i korištenje kompa vrijedi za sve u obitelji, uz činjenicu da je svaki dodatni oblik zaštite koji njih dovodi u neznanje njima prekompliciran.
Zone Alarm je u starijim verzijama i meni više nego dobar, no bojim se da one nisu podobne za borbu s modernim napastima, a nove verzije ZA su mi jednostavno preloše. Čak mi je u tom smislu bolji Sygate Personal Firewall, no on se već duže vrijeme ne razvija i nisam siguran koliko bi u današnje vrijeme bio efikasan.
Isprobat ću konfiguriranje ESS4 pa ako se pokaže dobar možda ga i kupim. Ili u najmanju ruku uz postojeći NOD32 3 probam iskonfigurirati neki od postojećih besplatnih vatrozida. Sad sam skinuo besplatni
Eset Sys Inspector i pratit ću malo stanje (prema njemu je za sad najveći risk koji imam na kompu startup monitor).
OS reinstalirat je zadnja opcija zbog nedostatka vremena za kvalitetno obavljen posao, ali ako se problemi nastave neću imat izbora...
No i dalje se meni čini da niti jedan od pronađenih spywarea i trojanaca nije slao spam. Jednostavno zato što nisam na kompu ni u jednom trenutku uhvatio neki takav proces, dodatni promet i opterećenje sustava. Prije bih rekao da je neko spoofao IP ili e-mail adresu i ja se našao na optuženičkoj klupi. Pogotovo zato što niti nakon mojih zivkanja i traženja nisam dobio na uvid za što me se konkretno optužuje, a što je recimo kod Carneta uobičajena praksa...