View Single Post
Staro 28.01.2010., 19:31   #38
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Samo jedno pitanje jesi ti kada bio vlasnik it trgovine?
Jer niste u pravu s tih 6%, navesti cu ti samo par primjera stvari koji se prodaju dosta
Periferija - marža i do 200% (a da si u rangu sa velikim ribama)
Tinte za pisače - marža i do 50%
Mediji - marža i do 50%
Kompletne konfiguracije - marža može doseci i 50% ako narucujes od vise dobavljača

tak da ne razumijem, tih 6%? kako vi to računate?? a da o servisu ne pričamo......
..
momak nemoj ovo shvatiti kao napad na sebe al ti pojma nemas o cem pricas...
navedi mi na koju to periferiju imas 200% marze ? jedino na kineza kojeg si sam sa brodom uvezao.
tinte max 30% sa time da ti je tinta vecinom vise od pola pisaca pa ljudi kupuju i bacaju printere...
kompletna konfiguracija 50% sad si ga zamastio da mi treba medicinski alkohol da odmastim ovu recenicu.

Kompletnu konfiguraciju ti nemos prodati sa 50% marze taman da kupujes SVE al bas SVE komponente iz tvornica.

evo malo informacija iz prve ruke

prosjecna marza na laptopima ti je cca 15% ako si uvoznik to se penje na 25%
prosjecna marza na komponentama ti je 15% ako si uvoznik penje se na 30%
prosjecna marza na periferiji ti je 20% ako si uvoznik penje se na 40%

e sad posto sve distribucije koje valjaju ti ima msan zaboravi uvoz pogotovo ako nisi u vecoj firmi (ja jesam pa je i nama tesko rijesiti uvoz) ako si manja firma zaboravi.

i sad dobijes racunicu...

laptop 15% marze
na to ti sjedne amex na 12 rata i uzme 6% (tebi otme cca 7% jer uzima od ukupnog iznosa jel)

dakle ostane ti 8% e sad posto je lap kosta 5000kn ti naravno imas besplatnu dostavu koja ti uzme 1%

dakle vec smo na 7%

manipulativni troskovi (dakle logistika tvoja i dostava te robe ili dostava od nekog drugoga ti je minimalno 2-3%) stavimo 2%

dakle ostane ti 5%

znaci na 5000 kn si zaradio 250kn

Sa time da nedo bog da se lap pokvari, tebi ga kupac posalje i nece raspravljati sa tobom vec oce to popravljeno ti opet pusis cca 2% logistike i 1% dostave

dakle ostane ti 2% marze

Sta si radio di si bio ?

Ostavi se informatike, u njoj se mogla dici lova 90-ih godina dok je bilo marze dok se nisu cijene dampale do poda.

pa protis i 99% webshopova ti rade sa po 2-3% marze... covjece pa radje bi isao raditi na gradjevinu... al radi takvih webshopova ti i je nesredjeno stanje maloprodaje.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote