View Single Post
Staro 28.01.2010., 15:04   #1
Dolcevita
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Otvaranje igraonice/Internet caffea/Internet cornera

Pozdrav,

Znam da već postoje slične teme, no svejedno bih otvorio novu jer je sada nova situacija, teme su vremenski dosta udaljene, a i tada nije bila recesija.
Prvo da kažem, pretpostavljam da ćete svi reći kako je to bilo neisplativo tada, a kamoli sada, no... prijatelj radi u jednom internet caffeu (tj. kafić, a u podrumu je igraona) i kaže da vlasnik zarađuje više na igraoni nego na kafiću (još je iznajmio taj prostor, dakle plaća i najam i 2 konobara i uz sve to mu ostane love). To me ponukalo da razmislim o otvaranju nečeg sličnog jer sam trenutno u takvoj situaciji, a tko zna kad ću ponovo biti u sposobnosti za to ako sada ne iskoristim situaciju.
Neke detalje bih zadržao za sebe, no ono što vam mogu reći je da:
- imam vlastiti prostor blizu samog centra grada
- prijatelj i ja bi ušli u to
- odmah do prostora je i kafić, pa bi se dogovorili s gazdom kafića o raspodjeli dobitka od naših "igrača" koji bi pili u njegovom kafiću
- ukoliko financije dopuste, uzeli bi 10-ak kompjutera, xbox, ps3 i nintendo wii (svo troje na vlastitu LCD televiziju). Ukoliko ne dopuste, bazirali bi se onda samo na kompjuterima

S obzirom da se radi o turističkom gradu, ne bismo otvorili isključivo igraonu, već kombinaciju igraone i internet cornera, dakle bio bi i jedan kutak sa 3-4 kompjutera, odvojen od igraone, za "obične" ljude i turiste koji samo žele doći provjeriti email, facebook, whatever...

Ono što me zanima jest, naravno, općenito što mislite o tome?
Kakve konfiguracije preporučate, gotove ili da slažem? Razumijem se u to pa mi nije problem složiti konfe, razmišljao sam o nekakvom prosjeku konfiguracija za "igrače", cca. 5000kn sa 22" monitorom (da li je to izvedivo i preporučljivo, ili 5000kn bez monitora, pa monitore posebno?), a ova 3-4 kompjutera za "obične" potrebe bi bile nekakve konfe za 3000kn sa monitorom.
u LCD televizije se baš ne razumijem, ali pretpostavljam da bi neka prosječna 107cm koštala oko 5-6000kn? (to ide x3)

Slijedeće, najveći problem - software. O tome možda i nije pametno raspravljati ovdje jer je ta tema na granici sa pravilima, no mislim da svi znate moje pitanje - vaše prijedloge bih rado saslušao, u inboxu pm-a

Inače, imate li vlastitih iskustava sa igraonicama/internet caffeima i slično?
To je sve čega se za sada mogu sjetiti, ali nadam se da će rasprava biti kvalitetna pa možda ovaj topic i nekom drugom pomogne tko misli otvoriti nešto slično.
Dolcevita je offline   Reply With Quote