Citiraj:
Autor Tajitaj
hm, bijela tehnika? Koliko sam ja citao i vemil i hg spot su se zeznuli izmedju ostalih stvari s bijelom tehnikom... Veca marza, al ujedno i veci transportni/skladistni troskovi... A i kriza na taj sektor vise utjece nego na it...
E da, da naglasim, webshop tek kasnije... Ako ista bude od "pravog" ducana.
|
a cuj, samo prijedlog. Ako bi isao na distribuciju msana ili nekog slicnog boli te k za transport i skladiste, roba stize 3 puta tjedno o njihovom (koliko znam, ako grijesim neka netko ispravi) trosku i osim ako u jednom danu ne prodas 10TVa tesko da ti treba neko ogromno skladiste, proslo vrijeme CRTova.
Nisu vemil i hgspot propali zbog bijele tehnike kao takve nego zbog puno stvari koje su bile lose poslozene. Bijela tehnika im je bila posljednja slamka spasa a vjerujem da je nesto tu bilo i zbog pritiska uvoznika.
Tako da su se time vise srozali u nasim ocima nego sto im je to stvarno bio uzrok kraja.
a sto se tice ITa, vjerujem da ti je to blize pa otuda zelja. Moze se ziviti od toga u sredini koja nema previse konkurencije. Problem je s robom, ona bitna brzo gubi vrijednost a marza je premala da si to mozes priustiti ako zelis u startu biti konkurentan. Sitnarije su drugo ali to ne ide previse a ako nemas onda si tek nista

Raditi po sistemu narudžbi nije lose ali samo ako si u vezi s distributerima koji robu dostavljaju barem tri puta tjedno, za duže ljudi nemaju volje i naručiti će preko neta. To u principu ostavlja samo msan koji je sve samo ne povoljan. I eto nas opet na konkurentnosti.
Za webshop ti je Split samo mana, lako je ovima iz Zg srediti da im dovezu robu isti dan i spakirati (ili idu po nju, kako vec). Tebi dok stigne pa dok ti posaljes krajnjem kupcu.....pogledaj thread o protisu i komentare ljude koji su tri dana cekali na artikl. Biti ce ti sve jasno.
Ali vidio sam ovdje u vk da neki lik zivi prodajuci samo ms industrial periferiju i slicne budalastine, vjerojatno prodaje i ostalo ali ne drzi u lokalu. Nisam nikada usao u tu trgovinu ali cesto pokraj njega pijem kavu i isto tako nisam bas vidio neke musterije da ulaze.
No ako on uspijeva tako prezivjeti vec godinu dana ocito je da se moze.
Kompleksna je to tema, vise za kavu nego za forum. Tko ti kriv pa si daleko