View Single Post
Staro 27.01.2010., 19:00   #10
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a uglavnom radis kao i svi ovi nasi webshopovi, povezes se s sto vise domacih uvoznika. Pokusas ismusti sto veci rabat u pocetku, radis s minimalnom marzom i to je to. Jednostavno koliko i zvuci nazalost, mnoze se ko svinjska gripa.
E sad, ako si covjek pa se javljas na telefon, odgovaras na mail, ne seruckas oko toga da nesto mozes isporuciti kada znas da ne mozes itd.....e u tom slucaju ne moras bas raditi s najmanjom marzom jer si vec u startu bolji od recimo protisa pa mozes racunati na njihove musterije
Ako dogovoris s nekom dostavnom sluzbom malo bolju cijenu dostave (ili jednostavno pokrenes guzicu i na kraju radnog dana sve osobno predas na postu (sto cijenu hpexa srusi gotovo na nivo koji imaju masovni spammeri tipa neckermann)...eee, tada vec mozes racunati i na musterije nekih drugih shopova koji imaju ok uslugu i cijene ali boli ih k sto salju najskupljom dostavom po 55kn koja za tu love ne garantira ni kada ce paket doci ni do koliko sati a bome ni da ce uopce doci unutar 7 dana ako nekim cudom zivis na otoku nekom a njihov kombi je tamo vec ovaj tjedan

i da, servis je dobra stvar. Kud ti donosi musterije (sve su to obicno krepana napajanja, diskove, memorije i slicne budalastine koje vise nemaju garanciju pa im mozes odmah prodati novo) tu ruke uvijek kostaju vise nego sto vrijede. Naravno ako su tvoje, ako ces placati nekome drugom da to radi u startu racunaj na bankrot u iducih 15 dana.
Pogotovo dok si ne sredis deal s nekim firmicama koje ce biti redovne ovce za sisanje, bez njih niti jedna mala trgovina/servis nema mogucnosti prezivljavanja.

I da, moj savjet da odjebes IT i krenes s bijelom tehnikom. Tu je puno lakse tuci pare, marze su vece pa je lakse biti konkurentan ako nisi pohlepan i imas niske troskove. Kasnije kad ti to bude dobar izvor prihoda krenes s onime sto sam napisao gore.
Bez pocetnog kapitala i drugog posla koji ce servisirati prazne hodove mislim da su svi webshopovi unaprijed osudjeni da zavrse putevima beštije i hardveraja.
greg SE je offline   Reply With Quote