Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 27.01.2010., 05:09   #3225
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
neam ja te opcije...btw malo zafrkancije brate, nemoraš odma doslovno shvaćat neke stvari
MA i moj qoute je bio u cilju zafrkancije.sto fakat djelujem tako ozbiljno?
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Kažeš, bolje je kada istreseš 1000€+ za hi-fi opremu i onda nakon nekoliko dana usviravanja shvatiš da ti je bas slab ili da su ti visoki prenaglašeni, a tonskih kontrola niotkuda

par bitnih činjenica o wannabe audiofilima:

1.) više lupetaju napamet nego što zapravo znaju

2.) "iskustvo" im se bazira na polushvaćanje onoga na što se nabrijavaju online i u hi-fi časopisima (nadovezuje se na 1.)

3.) površno su vidjeli par ozbiljnijih sistema ili imaju nekoga tko ima neki sustav koji je bliže high-endu, pa sad misle da su popili svu pamet o hi-fiju i da mogu pričati štogod hoće, a da ih nitko ne smije dotaknuti

4.) znanje o elektronici im je vrlo slabo, gotovo nikakvo. zbog toga poetski opisuju rad audio komponenti (otvoreno, svijetlo, sinergija, kohezija... ), a opravdanja za svoje tvrdnje nalaze u tehničkim stvarima koje ni sami ne razumiju i koje nemaju veze sa audio tehnikom (impedancija kabela, skin efekt i sl.)

5.) jedva čekaju da netko nešto kaže pa da ga iznapadaju, jer time prikrivaju činjenicu da sami ne znaju objasniti ono o čemu pričaju (vidi 4.), jer im je dosta toga mutno, pa pokušavaju prije svega drugima dokazati da su u krivu, a kasnije i sebi

6.) nema boga da lik prizna da je potrošio četveroznamenkasti iznos ojra i doveo se na rub razvoda braka za svoj audiosustav, a susjedov sustav sklepan od rabljenih komponenti s njuškala se čuje bolje

Zvučnički kabel treba kupiti prozirni (jer se vidi oksidacija ako je izolir žica loša, oksidacije je najčešće zelene boje), ne pretanki, a ne i predebeli (da stane u terminal). Postoje tablice o tome koliko debeli kabel mora biti u odnosu na duljinu. Poželjno je kontakt mjesto i golu žicu prije spajanja očistiti kontakt sprejom (da se oksidacija skine), te posprejati nekom zaštitom od oksidacije. Svakih godinu-dvije ponoviti taj proces.
Ajde malo sjasi i stani na loptu.Ja tebe nisam vrijeđao.A ti tu vrijeđas pola onih koji su na ovoj temi vec duuuugo vremena.
1. Ti mene NE poznajes zato nemas pravo sr*t o mojem znanju niti o mojim stajalistima oko Hi-Fi-ja.
2. Odakle TI znas od kuda je vucem svoje iskustvo? Ajde mi molim te reci odakle ti vuces svoje? Procitas na netu da je jedan primjerak yamahe bolji od jednog primjerka denon-a i automatski ti je ta yamaha referenca za preporuku svima?
3. Odkuda TI znas koliko sam ja setupa cuo i vidio i raspravljao s ljudima?
Vrlo vjerovatno,u stvari siguran sam da cuo i vidio puno vise nego ti.
4.Ja sam isao u elektrotehnicku tako da OPET nemas pravo pricati o mojem znanju.

Vjerovatno bi ova rasprava tekla drukcije da sjednemo skupa i pricamo jer preko neta ne mozes percipirati tocno sto druga osoba misli.
Ali jedno znam,previse si zabrijao.Gle ako to tebi nije neka strast,onda nemoj pisati o tome.Nazvati audiofiliju bolestu itd je stvarno nisko.Tako ja mogu reci za nekog koji si stavi 2 dvojezgrene grafe u komp da je kreten i da mu to ne treba,za nekog tko si kupi neznam kakvi auto da je konj jer si je mogao kupiti za manje para nesto slicno itd...
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
I što je sa slučajevima kad kupujem komponente u četiri različita dućana? Recimo imam novaca i želim utuć 50000 kn u hi-fi. Želite reć da će mi ljudi dat da ja te komponente koje sam si zamjerio i koštaju finih novaca nosim doma i isprobavam dal je to to u mom dnevnom boravku? Nekako sumnjam u to...
Ako ostavis polog normalno da ce ti dati,a ako ne daju,idem u drugi ducan..

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ajmo probat uzet bon-ton pa malo prelistat, kultura međusobnog ophođenja itd. I daj onda tražite moda da promjeni naziv topica u "Samo za audiofile" pa se ti i micek lijepo raspravljajte.
Zasto se mene stalno lijepi uz srale7-a?
Koliko znam zadnji puta dok sam provjerio nismo bili sijamski blizanci
Ova tema je o Hi-Fi-ju.Ne moraju ovdje nuzno biti audiofili.Ali vidi gore medo-jev qoute u crvenom? To NIJE vrijeđanje?
Btw ja nisam rekao medi da nema pravo biti na temu.Ali mi nije jasno njegova tako žućna borba protiv kablova.Ajmo vise jednom zakljuciti.netko vise voli isprobavati 101 kabel dok ne nađe onaj koji mu odgovara,a netko ce radije prckati po ton kontrolama.I gotovo.TOČKA.Nemoramo se poubijati jer nam se mišljenja razilaze.
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Pretpostavka je pun pogodak. Piramida ti otprilike izgleda ovako:

SOBA, ZVUČNICI, POJAČALO, kabeli

Kabele možeš praktički zanemariti, pogotovo ako sve voziš digitalno između komponenti.

Soba je najbitnija. Probaj iznijeti tepih iz sobe i mogao bi se iznenaditi koliko će soba više tutnjati nego prije. Oni koji su alergični na kućnu prašinu i nemaju tepihe, dobro će im doći neka DSP komponenta bilo odvojena ili ugrađena u receiver koja zna rezati stojne valove.

Vjerojatno si bio u nenamještenom stanu, pa znaš kako sve odzvanja kada pričaš s nekim. Tako je i sa zvukom zato u sportskim dvoranama sve odzvanja, jer nema što "upiti" zvuk ili ga bar razbiti da se ne reflektira paralelno na sve strane. U pravilu, tepih, zavjese i općenito kaos od rasporeda stvari u sobi zapravo doprinosi boljoj akustici sobe
Sad cu ti samo reci jos nesto medo.Ovo quote-ano je tocno.Ali tocno to stoji na www.audiopuls.hr i svatko to moze procitati i pastati tu

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote