View Single Post
Staro 27.01.2010., 00:45   #16
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ovisi od majstora. Moj je tražio pivu (ali prvo mi je kroz novu kuću proveo cijelo centralno pa je tu digao lovu ). Inače je tražio oko 400-500kn mislim. Ali je čovjek bio profić sa klimama i centralnim

Cijene su ti bile davno prije ovakve - kondenzator 700-800kn i 100-200kn je ventilator, kompresor slabi od Danfossa 1500kn (duplo slabiji nego danfoss iz slovenije za istu lovu), cijevi oko 80-100kn/metar, tanke kapilare koju ekipa koristi kod nas nisu imali (dobio iz UK), savitljivu cijevi za isparivač također nisu imali (cijev koja se može savijati pri -50°C; također dobio iz UK) isparivač spiralni sam napravio kod frenda u Lipovici,a vani su cijene mislim oko 500-700kn (mislim da je Aleš tak nekako cjenio svoj rad; preko XS-a moš nabavit od drugih). E sad, plin, aparati za lotanje i slično je skupo, ali računaj da će ti majstor uzeti za sve oko 500-1000kn. I još sitnice oko 100-200kn (drier). To ti je osnovno. Kontroleri i receiveri ti nisu potrebni, ali ih možeš staviti za bolji rad.

Termometar za niske temp. ti je oko 350kn (treba ti za podešavanje ako misliš sam raditi), manometri oko 100kn.

Mislim da sam ja tada gledao trošak oko 3000kn, a neke stvari sam napravio đabe ili dobio od ekipe.