Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 27.01.2010., 00:23   #3223
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Evo, samo da se nadovezem na medu.
Medo je potpuno u pravu.
Upravo sam do jucer, testirao obican bandridge kabel kojeg sam platio nesto manje od cca 100kn 5m odnosno 2x 2.5m i Nordost 2Flat koji kosta cca 1200kn.
Razlike nema! 3 dana sam slusao desetine CDova.

Naime isao sam u kupnju boljih kablova jer nisam bio do kraja zadovoljan zvukom, stavim kablove i pokusavam sam sebe uvjeriti da je bolje, no nije tako.
Sto sam na kraju napravio? Iz svoje sobe gdje imam racunalo sam premjestio zvucnike i pojacalo u boravak i pokusao napraviti idealan raspored, okolo zvucnika da nema 1m nicega u prostoru i igrao se sa udaljenostima da bude otprilke u trokut gdje sjedim. Dobio sam po mojoj slobodnoj procjeni 30% bolji zvuk, ogromna razlika, i tek sam tada dobio sto sam trazio. Sve je postalo kvalitetnije, od zvucne slike do baseva, preciznost toplina... sve. Prava uzivancija.

A sta je bilo, promjenio sobu i nesto polozaj zvucnika.

Radi se o B&W CM1 zvucnicima a pojacalo je Rotel RA03..

I opet u boravku probavam ocu li sad sto dobiti s Nordostima... i nista, sve isto, evenutalno mi se mozda cinilo da je nordost bolji za kojih 2% ali i to je upitno jer sam znao na kojem sam kad kablu... uglavnom zanemarivo i neisplativo... Vratio kablove, dobio polog i zahvalio se..

Ljudi koji koriste racunalo, a zele doma imati nekakav sistem i nisu audofili. Najpovoljnija solidna solucija jest i s kojom ce biti itekako zadovoljni je da imaju maticnu plocu sa digitalnim izlazom da bi prenesli flac datoteke bez gubitaka, tada ne trebaju nikakve extra zvucne, zaobilazi se DAC od zvucne i taj posao radi reciever, preporuka yamaha rxv465 jer je dosta povoljna a za razliku od 365 ima burrbrown dac... a zvucnike neke polovne tipa jamo, tannoy, focal... svatko tko zeli bolji zvuk i s kompa tek krece u nesto bit ce AMAZED sa tim zvukom. Kasnije lagano za satelite isto neka polovna smecha tek toliko za efekte. Guštanje u filmovima i glazbi zagarantirano.
Naravno uvijek postoje razne kombinacije ali danas ja preporucam ovu...
musso je offline   Reply With Quote