View Single Post
Staro 26.01.2010., 23:45   #23
razor_061
MPower
Moj komp

razor_061's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor doom206 Pregled postova
Pošto vidim da je ovaj problem još uvijek kod nekih aktualan, odlučio sam napisat svoje prošireno iskustvo sa njim. Naime, još uvijek nisam uspio riješiti problem. Tehničari bili nekoliko puta. Prvi put su mjenjali kabel koji vodi od mene do susjeda, no nije ništa pomoglo. Slijedeći puta došli, utvrdili da je splitter u kvaru, rekli da se treba promjeniti i otišli. Na svoj račun sam kupio novi splitter, no ni to nije pomoglo. Pošto sam sumljao u ispravnost svog routera (imao sam prastaru Kasdu) odlučio sam se na kupnju novog routera i preko Tržnice sa foruma našao Siemens SE555. Brzina se nakon toga nešto malo povećala, no 0.70 Mbps nije ni približno od 4 Mbps. Arogantnost i bahatost tehničara ne želim ni spominjati. Pukao sam kada mi je tzv. tehničar na bahat način rekao kako ja NE MOGU imati brzinu manju od 2 Mbps jer se nigdje u Hrvatskoj ne isporučuje manja brzina i da brzina koju mjerim nije ona prava (aludirajući na Speedtest.net i slične servise). Svaki puta kada dođu nešto ''pročrčkaju'', promrmljaju i odu, no nikada ništa ne kažu. Ukoliko je stvar u kućnim instalacijama volio bih da bar to kažu, pa da znam bar u čemu je problem, a ne ovako da već par mjeseci gubim živce. Pomirio sam se sa tim da ne mogu skidati neke stvari, no pošto sam budući student i internet mi je sada dosta potreban zbog raznih informacija ne moram ni spominjati koliko je iritantno kada je potrebno 2 minute da se učita jedan običan tekstualni file od 1 - 2 mb. Nemam više živaca za T-com, te jedva čekam da prođu ovih par mjeseci i odem na faks te se prebacim na neki drugi operater. I da, kojeg li čuda... Ovdje kod sebe niti jedan drugi operater osim T-gamadi nije dostupan. Za kraj jedan SS sa Speedtest.net:

Ej, da si doma negdje u pm-u gdje jedva da ima telefona, pa onda takva brzina. Ali u Bjelovaru, pa nisu za drugo nego za top i na Mars.
razor_061 je offline   Reply With Quote