Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 26.01.2010., 19:56   #3215
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Audiofil si bude poslusao dosta komponenti prije nego sto kupi, preispitao sam sebe sta zeli i sta moze, dobro prostudirao slusaonu i onda krenuo kupovat komponente. I tu ima jako malo mjesta za gresku.
Daj mi objasni taj postupak. Recimo nemam doma nijednu hi-fi komponentu i želim si složit jedan fin audio setup. Dolazim u dućan i biram cd player, pojačalo, kabele i zvučnike. OK, sve kupujem u jednom dućanu pa mogu poslušat kako to zajedno zvuči.
Al što je s komponentom sobe? Vidjeli smo sisin link o audiofilu koji se upustio u građevinske radove samo zbog kvalitete zvuka pa pretpostavljam da je ta komponenta vrlo bitna. Vrlo je vjerojatno da će taj setup koji sam odabrao drugačije zvučat nego doma kod mene u dnevnom boravku.

I što je sa slučajevima kad kupujem komponente u četiri različita dućana? Recimo imam novaca i želim utuć 50000 kn u hi-fi. Želite reć da će mi ljudi dat da ja te komponente koje sam si zamjerio i koštaju finih novaca nosim doma i isprobavam dal je to to u mom dnevnom boravku? Nekako sumnjam u to...

Citiraj:
Aj daj primjer neke zice koja je "namjerno konstruirana s izraženim radnim otporom ili izraženim kapacitetom/induktivitetom kako bi činili čujnu razliku u zvuku onim siročićima koji na pojačalu osim on/off tipke i potenciometra nemaju ništa"?
OK, u tvom postu vidim da se ne slažeš s medinom teorijom o tome kako se proizvode tamniji, svjetliji i ini kablovi. Ja moram priznat da ne znam o tome ništa pa te molim da mi objasniš kako se proizvode svjetliji a kako tamniji kabeli i što čini razliku između njih u konstrukcijskom smislu.

Ton kontrole.
Moram priznat da me čudi toliki gnjev pri spomenu istih. Zašto to nekome smeta ako ja na pojačalu imam bas i treble potenciometre? Što ljudima smeta npr činjenica da se meni može više sviđat zvuk kakav ću si sam podesit nego zvuk kakav ga je zamislio autor cd-a? Jel podliježem kaznenom progonu zato što mi se zvuk preko source directa ne sviđa pa malo dignem bas ili srednje?
Zar je moguće da vam je apsolutno pri svakom slušanju muzike (mada mi se čini da neki ovdje ne slušaju muziku nego zvuk) zvuk preko source directa bio fenomenalan? Nekako sumnjam u to jerbo autor cd-a i ja ne moramo imat iste afinitete.

Citiraj:
I gle, na ovoj temi su ti audiofili, ako ti oni kao takvi ne odgovaraju, odjebi odavde. Meni ak je negdje dosadno i glupo, odem.
Ajmo probat uzet bon-ton pa malo prelistat, kultura međusobnog ophođenja itd. I daj onda tražite moda da promjeni naziv topica u "Samo za audiofile" pa se ti i micek lijepo raspravljajte.

Nekako imam osjećaj da će baš zbog vulgarnosti i nedostatka komunikacije nekih, ovaj topic ić pod ključ.
A bilo bi šteta.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740