Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 26.01.2010., 18:19   #3211
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ne kužim zašto ton kontole (bass-treble) poistovjećujete sa loudnessom i sličnim efektima koji kvare zvuk.
Izlazna pojačala na kojima postoji samo on/off prekidač se namijenjena spajanju na pretpojačalo pa na njima nema drugih kontrola jer je to uloga pretpojačala kao zasebnog uređaja.
Loudness kontrole nema ni na jednom boljem pojačalu jer za tim nema potrebe dok source direct funkcija ne radi isto na av reciveru i dobrom stereo pojačalu.
Baš služam Floyde na stereo sistemu i razlika između source directa i lagano odvrnutih ton kontrola je gotovo nikakva, s druge strane na Denonovom av reciveru je zvuk preko source directa osjetno lošiji.
Za zvučničke kabele ste obojica u pravu,
Razlika u zvuku je lako primjetna kada se pređe sa najobičnijeg bakrenjaka na neki bolji kabel (20-30 kn/m). Problem je što ljudi pretjeruju pa uzimaju žice od po 200kn/m a razliku u zvuku između tog i onog od 30kn/m je gotovo pa nemoguče registrirati.
Nadam se da me nećete odmah napasti, nemam puno iskustva sa hifi-jem ali mislim da je ovo puno realnije nego reči da razlika ne postoji---treba ti kabel od 1000kn.
Većina ljudi će bez problema primjetiti razliku u slici/tonu zamjenom bilo kojeg av kabela sa nekim solidnim i pritom neče potrošiti par k kn na kableraj.
Doom je offline   Reply With Quote