Citiraj:
Autor medo
ovisi sve o konstrukciji. kabel može biti konstruiran namjerno tako da se ponaša kao niskopropusni ili visokopropusni filter, ali tu onda nema govora u hi-fi iliti pure-fi, jer taj kabel mijenja signal koji prolazi kroz njega umjesto da ga vjerno prenese. pogotovo jer obična bakrena žica ima ravnu frekvencijsku prijenosnu karakteristiku do parsto kHz.
moj stav je da su to audiofilska izdrkavanja i stvaranje tržišta ne bi li se prodalo skupe žice za bezveze. uzmi žicu od 220V iz zida jednako debelu i dugačku kao i zvučnički kabel, očisti je od oksida na kontaktnim mjestima, zalemi na pozlaćenu vilicu ili bananu i garantiram ti da nitko neće moći razaznati razliku.
ne možeš protiv audiofilskih fanatika, pogotovo onih koji nemaju neobrazbe iz elektronike. to su ti praktički religijska uvjerenja u neke stvari protiv kojih nema argumenata.... 
|
Gle...TEMA je Hi-Fi
Stoga je pozeljno raspravljati o kablovima i njihovim utjecajima.TI svoje uvjerenje ne moras gurati u glave drugih korisnika.Isto kao i instant preporucivanje yamahe ili pioneer-a...jesi kad cuo za nesto drugo?
I daj mi jebeno reci sto ti to znaci "pure-fi"?!
Pokusavas uvjeravati ljude u nesto sto nije.Jer svaka komponenta ima svoj karakter.NITI JEDNA komponenta NIJE 100% neutralna pa da pruza vjernu reprodukciju.Evo jedan primjer zasto je uvijek sve bolje raditi na bazi komponenata:Netko ce jednostavno u playeru iz svoje lijenosti normalizirati zvuk na 200% i imati jitter a netko ce jednostavno duplo pojacati na potenciometru ampa.Oboje znamo koje ce bolje zvucati.Ista stvar vrijedi za singergiju komponenata/koristenje ton kontrola.Prvo je uvijek bolje.
I sto se tice kablova.Jesi mozda uzeo zicu i kucne instalacije i spojio ju na svoj sistem pa zato tvrdis da je ista ko i neki brand name kabel?

Sad jos samo cekam da pocnes promovirati CL zvucne kao jedan drugi user foruma i onda fakat vise nemam sto s tobom pricati.
Citiraj:
Autor gbijelic
Za muziku nabavi stereo amp, pa ce ti Jamo prosvirat...ak meni E660 svira punim potencijalom di mi pri pol snage prozori drndaju(soba 4x5m), čisto sumnjam da s606 svira lošije...
|
Da bitno je da se prozori tresu...Jel ti mozda i loudness upaljen i nafrljen do kraja?
Citiraj:
Autor gbijelic
pada...ak se tebi ne tresu prozori na tvom sistemu onda ih malo odšarafi i da vidiš 
|
Cilj sistema nije da ti trese prozore nego da ti mozak sam od sebe treperi od srece pri dobroj reprodukciji.