View Single Post
Staro 09.11.2004., 00:21   #21
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Fleks
Daj mi objasni kak to radi. Pet puta sam pročital, al niš ne kužim. Fizika mi nije jača strana, ali me ovo baš zanima.

Dok sam ja stigao odgovoriti, tu se rasplamsala debata,...
necu ulaziti pre duboko u o'fo jer bolujem od bolesti koja se zove opsirnost

Za definiciju posluzit cu se citatom svog prijatelja...

Antimaterija je nesto kao zrcalna slika materije, koja je opet
ekvivalentna energiji odnosno i antimaterija je ekvivalentna energiji u tome smislu.

...nece biti da je neko svojstvo antimaterije pola svojstva odgovarajuce materije, ili takva neka kombinacija od svega sto mozes zamisliti za cesticu i anticesticu ili im je neko svojstvo suprotno ili isto, e sad sto to znaci, nemoj se zamarati mnogim
ucenim skolarima iz te sfere do danas to nije sasvim jasno

Za mnoge stvari uopce i nema odgovora, vodjeno znanjem da znamo da neznamo nista

Ekvivalencija mase i energije: zamisli da rukom u kadi napravis vrtlog u mirnoj vodi, to ti je nesto kao cestica, a ustvari je energija koju si ti ulozio...iz daljine ga vidis kao nesto posebno, reci ces cestica je a anticestica bi onda bio vrtlog koji ide u drugom smjeru vrtnje, ali oba su samo nacin da se pohrani energija

Foton bi tu bila neka druga vrsta vrtloga, razlicit od ova dva, ... i
tako dalje, ima puno cestica.

Dakle antimaterija je nacin da se energija pohrani u fundamentalnom obliku, i to je jako ucinkovito dok je gorivo energija pohranjena u kemijskim vezama, plus balast tih
atoma.

E'sad banalnije....kako se energija pohranjuje u antimateriji?

Pa treba uzeti cestice, ubrzati ih (pohrana energije), sudariti ih (tu svasta izlazi van, cijela zbrka - transformacija energije u druge oblike, ona je i u pocetnim cesticama i onome sto smo ih ubrzavali, ...), izvuci pogodnim nacinima antimateriju (probrati medu onime sto je izaslo ono sto ima ta i ta svojstva) i pohraniti je u magnetskom polju i inercijalnom zarobljenju u prstenima za pohranu, sve u ekstremno visokom vakuumu.

Ono sto dobijemo ne traje dugo, jer vakuum nikad nije dovoljno dobar.

Antimaterija je ekstremno agresivno gorivo agresivno i opasno (eksplozivno) u svom najfundamentalnijem smislu greska znaci da je detonirana bomba. No za neke (strucnjake) je utopia dok drugi
kontempliraju o raznim primjenama.

Vede i Lame bi rekli...puno tehnologije za ono sto je sam um ionako sposoban isporuciti neograniceno kad dosegne zenit svojih potencijala

Zanimljivo je kad su pitali Alberta o 300 godina staroj paganijadi , starijoj od svih religija, Sumeranskom crnom mraku ili modernije receno crno magijskim stvarima...misleci da ce odmahnuti sa podsmjehom, Albert jer rekao : "Iza svih brojki i terorija na kraju zavrsava energija" ...kako je tko zove je samo stvar tehnolosko / kulturoloskog dosega.

Toliko.

PS: Ice, kad se vratis medju zive ocekujem jedan seriozan prilog od tebe na ovu temu

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 09.11.2004. u 00:38.
Visage je offline   Reply With Quote