Citiraj:
Autor Moree
Daj ti meni reci jeli znas od cega se sve sastavlja televizor, radio, ves masina, perilica, pegla za peglanje itd..? Dali mislis da je normalno da kad kupis novi auto moras downlodat drivere za motor, diskove, auspuh i nauciti kako kako podici elektroniku da taj auto koji si platio napokon radi?
|
Jao kako ti blebetas pa to nije normalno
Citiraj:
Autor Moree
Svako ko zagovara da je normalno i potrebno da moras nauciti kako osposobiti nesto cemu je primarni zadatak da TEBI pomogne, je po meni nepametna osoba (da se drugacije ne izrazim)
|
Primjer 1.Probusi mi se guma na autu i moram je promijeniti
Osoba A:Vadi mobitel i zove vucnu sluzbu neka ga odvuce vulkanizeru jer bemu sunce,
previse je lijen da bi probao nauciti staviti rezervni kotac.Radije ce platiti xxxx kn samo da mi ruke ostanu ciste,
i pamet nenapregnuta.Nakon vulkanizera dolazi doma curi/zeni koja ga tjera u ono mjesto kako je nesposoban
i potrosio novce bezveze samo da ispadne gospodin.
Osoba B:
Zavlaci se u bunker i vadi dizalicu i rezervni kotac i mjenja probusenu gumu.
Iako sav zaprljan i znojan,dolazi doma i ponosno govori zeni sto mu se desilo
dok mu ona nosi pivu govoreci "daj opet mi se nesto posemerilo na windowsu".
On to popravi i odlaze skupa u spavacu sobu...dalje znamo
Osoba A:analogija sa Mac userima
Osoba B:analogija sa "PC" userima
Citiraj:
Autor Moree
A sto se tice garancije i servisa, to je kod nas malo veci problem i to je jedan od razloga zasto nebih Mac racunala zagovarao pod svaku cjenu kod nas. Svi ljudi koji ovdje imaju Maca nemaju druge nego prihvatiti rizik da ce ostati ostati mozda 20tak dana bez njega.
Medjutim vani je to malo drugacija situacija. O napuknutim casovima o kojima pricate, Apple ih mjenja u Genius Baru za 30 minuta.
|
Da inace zivimo EU/SAD-u pa mozes pricati ove bajke koje se na nas ne primjenjuju
Citiraj:
Autor Moree
Pa ti moras malo vise razumijet o cemu ja pricam. Ti si neko ko zagovara "informaticku pismenost" i pod time podrazumjevas da moras znati puno toga o racunalo da bi ti ono pomoglo. Ja sam taj koji kazem, yebem ti ja pomagalo o kojem moram toliko znati da bi ono radilo. Nista neznam o autima , Tv-ima , ves masinama, perilicama, peglama pa one rade i nemam potrebu downloadit nista, trazit drivere ovakve i onakve, 32bitna verzija ili 64 bitna verzija, Pa updejtaj ono pa updeejtaj ono...Ja na svom Macu provedem 20 minuta instalirajuci Os X i 10 minuta za self update i prica je zavrsena
|
Da.TI si tipicni primjer ljencine kojega boli briga za svijet oko sebe i radije ce svoj problem prebaciti nekom drugom