Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 25.01.2010., 23:23   #3192
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Ma sve 5 ali može još odgovor na ovo:
Ti žmiriš, netko spoji x kabel pa y kabel i ti skužiš koji je koji?
Neces moci skuziti koji je koji nego ces cuti i reci taj je bolji.
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
micek, kužimo se. govorimo o istoj stvari samo iz različitog aspekta. moraš priznati da je ovo s kabelima može biti dosta nategnuto. kabeli čine zvučnu razliku apsolutno, ali slažemo li se da je ta zvučna razlika uglavnom mala i da je najmanji faktor u cijelom hi-fi lancu?
Ne bih se slozio.Nije utjecajan kao npr amp ili zvucnici ali moze pokvariti sve ako je krivi odabir.

Citiraj:
Žica kao žica svaka će biti gotovo ista, ako govorimo o zvučničkoj. Ako spajaš golu žicu na zvučnik ili pojačalo, problem su bakreni oksidi na krajevima žice zbog čega kontaktno mjesto ima povećan otpor. Ako kabel koji je oksidirao na krajevima zamijeniš neoksidiranim kabelom, imat češ čujnu razliku na bilo kojem kabelu. zato neki ljudi koriste srebrne kabele jer srebro-oksid je vodljivo gotovo kao i neoksidirano srebro što se kod bakra baš i ne može reći.
Ajd vidi pod audio setup koje kablove imam
Da ne trazis..Van den hul cs-122 hybrid.Jezgra od bakra prevucena sa nekoliko slojeva srebra.
Citiraj:
Slažem se da bi u pravilu trebalo koristiti kvalitetnije kabele (OFC), ali da ne zabrijavamo u neke audiofilske kabele koji su namjerno konstruirani ili s izraženim radnim otporom ili izraženim kapacitetom/induktivitetom kako bi činili čujnu razliku u zvuku onim siročićima koji na pojačalu osim on/off tipke i potenciometra nemaju ništa. Sve ostalo je neutralno, od luster žice do zvučničkog kabela. Samo treba paziti da žica nije pretanka, odnosno što je kabel dulji u pravilu bi trebao biti i deblji.
I dalje se ne slazem da kabel je neutralan.A ovo zadnje se podrazumijeva da bi kabel trebao biti dovoljno debel.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
dobre su pod navodnicima, što bi značio da su loše, ali su dovoljno dobre za svakodnevno povremeno slušanje jer vjerovatno nitko neće sada podeletat 5-10gb mp3ca i taj dan prekucat kompletnu kolekciju na flac.

nema veze to što ja pričam sa sinergijom, nervozni su mi zvučnici i to je to... pogotovo sa sirovijim snimkama, a ako već i čuješ razlike u kabelima na prvu, jasno ti je da se to sa kabelom neće smiriti.

sorry kaj imam 5500 i postam na ovoj temi, pošto je očiti ulazak u hifi preko 5.1 focal sistema od kojih samo frontovi imaju 6 basova u sveukupnom volumenu 100-150l smješteni u sobi od 10m2.
e nemoj me tuc
jel ti citas smileye koje ti ja stavljam iza recenica?(i soba nije 10m2 nego 16m2 ali to ionako nije bitno kad vec imam u pripremi sobu 22m2 odmah kraj moje,samo sto me trenutni nedostatak posla sprijecava da je dovrsim)

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote