Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 25.01.2010., 22:43   #3187
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Daj nemoj zezati da bi ti zbilja prepoznao zamjenu kabla na blind testu?
Ti žmiriš, netko spoji x kabel pa y kabel i ti skužiš koji je koji?
U cijenovnom rangu uređaja o kojima se ovdje piše i koje imamo?
Molio bi iskren odgovor. Ako nisi probao ajde isprobaj pa javi rezultate.
Eto ja priznam da ne kužim pa imam UTP kabel za zvučnički.
Ne kuži ni bilo tko koga znam.
Ako može bez sprdanja i priča "ako ti nečuješ ne znači da drugi ne čuju".
Samo da podebljam za svaki slučaj:U cijenovnom rangu uređaja o kojima se ovdje piše i koje imamo?
U sustave od "1 pa puno nula" nečega ne ulazim. Nit sam čuo nit vidio uživo. Vjerujem da nisam jedini.
Iskreno cu ti sad odgovoriti posto si to i trazio.Do sada sam cuo dosta sistema i sa tvornickim zvucnicima i sa DIY zvucnicima sa cjenovnim rangom svake komponente od 1k kn pa sve do 10k+ kn.Inace mi je kum muzicar i evo bas sam neki dan bio kod njega.Njegov sistem vrijedi nekih 30k kn s time da su samo zvucnici 10k+ a DIY su.Neko vrijeme je imao i DIY lampaša.Njegov kolega je radio kopiju focal-ovih Mezzo Utopija.Vjerovatno si vidio na oglasima prosle godine dok se prodavalo.U biti sto ti pokusavam reci da sam vidio dosta sistema i cuo dosta kablova.
E sad odgovor na tvoje pitanje:
Ja cujem razliku između kablova.I odmah mogu reci da kabel moze popraviti ili pokvariti sliku.Jedino sto su u istom cjenovnom rangu razlike male.Ali dok usporedis neki najobicni kabel sa nekim od npr 75kn/m razlika se cuje.Pa onda usporedis takav isti sa onim od 2x vecom cijenom i opet cujes razliku.Evo ti kazes da imas UTP kabel.Meni je on iskreno prezivcan i vristi.Na moje zvucnike je to nikakva kombinacija jer kao sto svi znaju oni su dosta svijetli.Zato i imam tamniji kabel da lagano sreze visoke.
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
sinergija == audiofilski izraz za usklađivanje zvuka između komponenata (najčešće zvučnika i pojačala) gdje prenaglašeni spektar zvuka jedne komponente nadoknađuje potisnuti isti taj spektar u drugoj komponenti (ili obrnuto).
Dobro i ako to znas zasto onda lupetas bezveze i cudis se.Govoris o vjernoj reprodukciji.E pa sad da ti nesto objasnim.niti jedan sistem NIJE savrsen niti moze biti savrsen.Svatko zvuk dozivljava na svoj nacin i nekome je vjerna reprodukcija onako kako njemu najbolje pase ušima.Zato i imas te ton kontrole pa si mozes prilagođavati kako hoces.Dok recimo naprimjer ako imas svijetli zvucnik+taman kabel+relativno neutralan amp dobivas jednakost,odnosno poravnanje u svim spektrima zvuka.
Ali kao sto znamo.100 ljudi 100 čudi,100 žena 200 si..
Tako da netko radije sebi u startu na bazi komponenata slozi zvuk kakav mu pase a netko svako malo frlji tonske kontrole pa mu je ok

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote