srale, sad mi i stavljaš riječi u usta... nigdje nisam rekao, a još manje tvrdio da se do čistog zvuka dolazi ton kontrolama, već da si slušatelj s ton kontrolama stvara ugođaj kakav njemu paše ovisno o onome što sluša bez da mijenja hardware za reprodukciju zvuka. ti očito čuješ ono što želiš čuti i razumiješ to na neki svoj način, a to se vjerojatno primjenjuje i na tvoje filozofiranje o hi-fiju i nabrijavanje na audiofilske časopise i online reviewe.
pojedinci pokušavaju ući u konflikt sa mnom, ponajviše ti. gornji primjer to potvrđuje između ostaloga. primjećujem da si kontradiktoran sam sebi u svojim izjavama, točnije tamno/svjetlo vs. neutralno, a zagovaraš apsolutno vjernu reprodukciju zvuka. jednostavno mi je žao da zbunjujete ovdje ljude s tim audiofilskim izdrkavanjima koje ste naučili prekjučer, a o elektronici očito ne znaš puno jer bi onda znao što to sve skupa znači.
sinergija == audiofilski izraz za usklađivanje zvuka između komponenata (najčešće zvučnika i pojačala) gdje prenaglašeni spektar zvuka jedne komponente nadoknađuje potisnuti isti taj spektar u drugoj komponenti (ili obrnuto).