View Single Post
Staro 25.01.2010., 21:49   #286
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Moree Pregled postova
Pa upgrade ti samo i treba...jer svaki mac dolazi sa os x-om ako te ko pita...

Edit: U biti nije istina sada sam provjerio...Retail Leopard sa kutijom i svime kosta 239kn. Ne radi se tu o nadogradnji
Loše si provjerio. Ta upgrade verzija vrijedi samo za korisnike koji imaju 10.5 sistem. Druga stvar je što je to u biti full retail verzija i nitko te ne pita niti se provjerava što si imao na sistemu prije toga.

Vjerujem da bi i Windowsi toliko koštali kada bi kupio računalo od Microsofta, te da bi njihova cijena bila ugrađena u cijenu računala kao što je to kod Mac-a.

A da ne spominjem da nakon izlaska je trebalo proći još par mjeseci da sve sjedne na svoje mjesto sa update-ima.

BTW, na mom MB Pro-u malo probija pozadinsko osvjetljenje s lijeve i desne strane monitora, ne jako, ali puno više nego što bih volio s obzirom da se radi o stroju koji košta >18k kn. A da ne spominjem garanciju od samo godinu dana.

Na servis ga ne želim nositi jer mi se ne da biti 40 dana bez laptopa. Kolega je svog morao nositi jer mu se računalo pali iz sleepa dok ga nosi u torbi i ventilator ponekada krešti sam od sebe, ovisno o mikrolokaciji na kojoj se nalazi te utjecaju mjesečevih mijena.

Touchpad mi ponekad zaboravi da mi je uključena "Tap to click" opcija pa se pravi blesav, a povremena se i brightness zna zblesati iako u propertisima piša da je normalno podešen, proradi tek kada mrdneš slider lijevo desno. Doduše to se nije desilo već mjesec dana, možda je zadnji firmware upgrade i to riješio, kao što me riješio iritantnog zvuka cd-roma svaki puta kada se dizao iz sleepa.

Mini DisplayPort 2 HDMI kabel ne postoji u Apple-ovoj ponudi, a od prve serije unibody-a više ne dobiješ ni onaj mali šugavi daljinski.

Jesam li spomenuo i da ponekad (doduše jako rijetko) na eksternom monitoru vidim snijeg kada se lap probudi? Doduše nestano brzo ištekavanjem i uštekavanjem kabla?

Od Snow Leoparda više ne mogu koristiti tipke za podešavanje pozadinskog osvjetljena koristeći vanjsku tipkovnicu.

Tako da priče o tome da je Mac kvalitetniji proizvod od ostalih baš i ne drži uvijek vodu.

Daleko od toga da sam nezadovoljan, ovo su samo sitnice s kojima se naučiš živjeti, ali mi je smiješno čitati ovakve hvalospjeve o Mac-u i pljuvanje po picekima kada se uspoređuju kruške i jabuke. U konačnici, kao što je već više puta napisano, sve je to praktički isti hardver.

p.s.
I dalje mislim da je to odličan stroj. Šteta samo što kod nas nisu cijene, ali i standard kao u nekim razvijenijim zemljama.
gog je offline   Reply With Quote