Citiraj:
Autor Moree
Uvatio si se bezveze jedne izjave koja se mogla protumaciti na razlicite nacine. Opce je poznato da Apple kupuje komponente od drugih firmi, Philliposov ekran, Intelov procesor, Nvida Gpu, Samsung ili Hynix memorija, Seagate ili Hitachi Hard. Ali poanta izjave da Apple ima svoj software i hardware je da Apple kontrolira i testira sav hardware koji ce uci u njihove Macove. I s time ne postoji toliko kombinacija hardware kao sto je slucaj kod piceka. I naravno da je postotak za pogreske i malfunction manji. To djete iz 5tog razreda moze zakljucit.
Dali to znaci da ce Mac racunalo uvijek imati manje problema od piceka? Ne znaci! Ali sigurno Mac ima manje sansi da nesto krene po zlu.
|
Uopće ne kužim što si se sad ti našo prozvanim. Reci mi što sam ja točno krivo napisao u svom postu?
Nađi mi jedan dio mog posta di pljujem po macu ili govorim kako on ne valja.
A kaj Dell / HP uzimaju ardver na rasprodaji kod Pere u Pušćoj Bistri?

Ponavljam, PC nije samo složenac kojeg kupiš u HGspotu nego su to i primjera radi HP strojevi za kojeg opet firme rade poseban hardver. Imaju svoj dizajn ploča, svoja kućišta, svoj dizajn napajanja, svoj programski paket i svoj support.
Citiraj:
Autor Moree
Edit: Ovo sam tek kasnije skuzio pardon
Ja sam ti rekao sta se dogodilo sa Toshibom od moje sestre. Sada naravno vjerovatno ja izmisljam. Ali objasni mi onda zasto vas 99 posto ovdje preporuca Free Dos kad se uzima laptop. Jer imate iskustva da su laptopi sa predinstaliranom OSom u katastrofa stanju. Ja sam svojoj sestri preporucio da uzme tu Toshibu sa predisnstaliranom Vistom da se ja nemoram zamarat oko tog laptopa i naravno popusio. Yebem vam ja onda takav microsoft.
|
Daj ohladi malo.
Citiraj:
Autor RanzoDandove
Kolegi je na Macbooku starom 2 godine krepala grafa (integrirana, 9400M) i popravak ga košta oko 5000kn (jerbo se mora mijenjati cijela matična + unibody kučište koje bilo kakav servis pretvara u pakao). Nema novaca za novi Macbook, a dat 5000kn za servis laptopa je nebulozno.
|
Sestrinom dečku se isto spržila ploča tj 9400M no zamjena ploče ušla je pod garanciju. A mislim da mi je SU nešto pričao da čak i ako je garancija istekla da je zamjena besplatna jer je riječ o opće poznatoj tvorničkoj grešci na endivijinom čipu.