Pa sta je sada ovo?
Prvo, no offence, Baja mi objasni zasto Apple nije za muziku jer ce se naravno trolovi uvatit te tvoje recenice a meni se cini da je ona bez pokrica? To je ono, reci 100 puta laz i ona ce postat istina.
Drugo, Mad Duke neka mi objasni zasto bi se Apple trebao sakriti pored one kante od laptopa koja vrvi od losih rjesenja i losih performansi i po cijeni za koju mozes dobiti 17" 2.8Ghz Macbook Pro ili 15" 2.53 Ghz Macbook Pro sa 24" Cinema Displayom.
Citiraj:
Autor Wolverine
Koji to svoj ardver ima Apple? Pliz nemoj mi sad tu uvaljivat kućište i tipkovnicu.
Koji to svoj sw ima Apple a da nema konkurencije u tom obliku na tržištu?
|
Uvatio si se bezveze jedne izjave koja se mogla protumaciti na razlicite nacine. Opce je poznato da Apple kupuje komponente od drugih firmi, Philliposov ekran, Intelov procesor, Nvida Gpu, Samsung ili Hynix memorija, Seagate ili Hitachi Hard. Ali poanta izjave da Apple ima svoj software i hardware je da Apple kontrolira i testira sav hardware koji ce uci u njihove Macove. I s time ne postoji toliko kombinacija hardware kao sto je slucaj kod piceka. I naravno da je postotak za pogreske i malfunction manji. To djete iz 5tog razreda moze zakljucit.
Dali to znaci da ce Mac racunalo uvijek imati manje problema od piceka? Ne znaci! Ali sigurno Mac ima manje sansi da nesto krene po zlu.
Citiraj:
Autor McG
Jednostvano zamaraju sve oko sebe, a kad ih se na kraju pita za kaj im točno služi Mac, e onda počnu zamuckivati ko cura iz priloga. Od svih korisnika Apple proizvoda (nažalost) samo mali dio ih se stvarno i koristi Macom i ostatkom kak spada, a svi ostali samo pretaču iz šupljeg u prazno.
|
Pa dobro sta se i ti pravis grbav? Sta znaci koristiti Mac kako spada? Mac se koristi svakodnevnom normalnom radu i to sa puno manje muke nego sa pcijem. Stvar je u tom sto kada se spomenu neke stvari kod Pcija, o kojima svi itekako raspravljate u drugim temama, vi se grbavite.
Odjednom Antivirusni, Spywere i Firewall programi ne postoje...za Tune up niko nije cuo...Niko ne gasi debilne windows procese....Niko nikad ne pali registry da brise smece...Niko ne trazi drivere po netu...Niko se ne drnka sa virtualnom memorijom...Sve radi bajno i krasno...daj molim te. Pa zaboravljas da i ja imam PC i da znam sta sve moram raditi da on radi kako bog zapovjeda!
Ali mi ti nesto objasni. Ako toliko volis taj svoj microsoft objasni mi sta radis na Osu starom 9 godina? Zasto nisi presao na Vistu ili 7 kad su toliko dobri?
Edit: Ovo sam tek kasnije skuzio pardon
Citiraj:
Autor Wolverine
BTW ljudi shvatite da piceki nisu samo delanci koje je štef složil u svojoj trafici nego postoje i brand piceki (Dell, HP, IBM,...), sa svojim supportom kao što to nudi i Apple.
|
Ja sam ti rekao sta se dogodilo sa Toshibom od moje sestre. Sada naravno vjerovatno ja izmisljam. Ali objasni mi onda zasto vas 99 posto ovdje preporuca Free Dos kad se uzima laptop. Jer imate iskustva da su laptopi sa predinstaliranom OSom u katastrofa stanju. Ja sam svojoj sestri preporucio da uzme tu Toshibu sa predisnstaliranom Vistom da se ja nemoram zamarat oko tog laptopa i naravno popusio. Yebem vam ja onda takav microsoft.