View Single Post
Staro 25.01.2010., 14:21   #57
Mad_Duke
Guest

Evo jedan dobar tekst!
http://www.jutarnji.hr/sumrak-zagreb...backih/511675/

Pa možda spusti "upisao sam faks i zbog tog sam odjenom jako pametan" rulju
I baš mi je drago kaj s spomenuli ljubljansko sveučilište, jer je dobar primjer. Mi se možemo samo uspoređivati sa istočnim susjedima po ne-efikasnosti, te sa još par padobranaca na zapadu.

"Kad se pogleda stanje u regiji, ljubljansko je sveučilište posljednjih godina malo bolje od našega. Ipak, zagrebačko je sveučilište bolje od onih u zemljama bivše Jugoslavije, kao i od bugarskih, rumunjskih i grčkih sveučilišta - istaknuo je Bjeliš."
Sada Ljubljana više nije kao u bivšoj Jugoslaviji hehehe

"Ako se institucije rangiraju prema normiranoj kvaliteti časopisa u kojima se objavljuje, sveučilište pada na 1834. mjesto u svijetu. Ako se rangira po normiranoj citiranosti članaka, pada na 1881. mjesto. Oba su ta plasmana ispod gomile razmjerno opskurnih sveučilišta iz Kine, Indije ili Turske, pa i nekih afričkih zemalja."
1834. 1881. Sramota.

"Kod nas studira stotinjak stranih studenata. No, dobivamo poruke iz zemalja koje pripadaju Pokretu nesvrstanih, a čiji su studenti u doba bivše Jugoslavije studirali kod nas. Oni bi nam rado poslali svoje studente pa radimo na pokretanju prvog studija tehnike na engleskom jeziku - zaključio je Bjeliš."
Radimo na pokretanju. 2010. godina
  Reply With Quote