Citiraj:
Autor stuc
De pojasni o čemu pričaš ? Zašto nikad nebi smio ugasiti monitor ?
|
Kako kolega Campoenato kaže:
Citiraj:
Autor Campoenato
jel niste skuzili da kad gasite monitor na tipku treba nest sitno vremena (1 sec) da se on ugasi? to ocito nije za bzvz...
|
Moj monitor nikad nije ugašen "do kraja", uvijek je na tom nekakvom stand by modu, ma koliko ja njega gasio.
Dakle, što, da spriječim kvar monitora on je sad zauvijek osuđen da bude vezan za jednu te istu utičnicu?
Valjda si sad shvatio.
Citiraj:
Autor stuc
Usporedbe sa grijalicama baš i ne stoje jer tu struja ide više-manje na grijače direktno itd...
Jedan banalni primjer, na terenu smo i dođe lega pa kaže:
Crko komp, samo ona crta prolazi i ugasi se pa opet.
Meni čudno jer sam mu ga prije tog terena složio, sve novo.
Nazovemo ženu mu i kažem joj nek ga ugasi pa proba ponovo upalit.
Proba, kaže isto... Ja kaže ajd opet a ona meni ček da ištekam  Tu meni sine i pitam je pa jel gasiš na kućištu ?
Gdje na kućištu pita ona ?  Pa imaš dugme ogromno - svijetli.
Ugasi ona no komp po starom...
Poanta je bila da je lega ošo na teren a žena je komp gasila ko peglu, izvuče šnjuru iz zida.
Kako je u biosu bilo naštimano da se komp upali isti je radio 4 dana na taj system paljenja pa ti ostavi ženi komp
p.s. monitor je znala ugasit jer takvo dugme ima i na tv-u.
|
Kao prvo, tko zna kako je ona ugasila taj komp nakraju, možda je i precvikala žicu...
No opet, vezano za računalo kao sadržaj raznih komponenti, ne vrijedi da se smije čupat iz struje samo tako, iz razloga koji sam već naveo u jednom od prethodnih postova (netko ne čita očito):
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Pa gledaj, komp kao cjelina ima NEKOLIKO elektroničkih naprava, ali tu su sad u pitanju i neke elektromehaničke komponente, tipa hard disk. Tj. to i jest jedina stvar koja je problematična u toj cijeloj priči.
Točno si mislio, ovo kad si rekao za OS, nije najbolje kako za os, tako još i više za disk koji je u pogonu jer ako se glave diska ne pospreme na mjesto (za što se prilikom gašenja normalnim putem brine power management sustava) može doći do neočekivanih problema.
Iz istog razloga prijenosni disk koji je apsolutno isti nego u kompu će teoretski kraće trajati ako ga isključuješ nasilno. Teoretski zato jer je moguće da nikad nećeš doživjeti da ti disk krepa iako mu "skraćuješ" radni vijek. Prije ćeš kupit novi neg ti ovaj krepat 
|
I nakon što sam quoteao CIJELI post, nadam se da ti je sad jasnije. Ili da boldam i obojam u crveno vitalne dijelove posta?