Citiraj:
Autor Igorr
Hm da, glede sobe je mali problem jer ne znam tocno kakva ce soba biti...
Objasnjenje je da cu jos neodredeno relativno kratko vrijeme zivjeti u sobi koja ne smije biti presudna za kupovinu zbog ocitog razloga.
E sad, tocan oblik i velicinu konacne prostorije ne mogu jos znati.
Pretpostaviti da je neki dnevni boravak, sa parketom na podu, dimenzija 5 * 6m (+-1m). Prostorija bi trebala biti poluprazna (trosjed + fotelja/dvije, po koji omanji komad namjestaja, stalak za tv i hi-fi komponente), na sredini jednog zida televizija na nekakvom stalku, zvucnici udaljeni od centra tv-a za nekih 1.5m sa svake strane tv-a. Slusatelj udaljen nekih 2.5m od centra gdje je tv.
I da, znam da bi valjalo pricekati da se uselim gdje god da se uselim pa onda krenuti u kupovinu. Ali to doslovno moze biti i za godinu dana, a u tom vremenu bi volio imati nesto kvalitetnije za slusanje glazbe. "Obicni" pc zvucnici ne ulaze kao opcija, a neki jeftiniji hi-fi sustav mi se ne isplati uzimati, jer ce mi biti samo novcani gubitak.
Pa eto, ako mozete uzeti u obzir pretpostavku da je buduca soba navedenih dimenzija i karakteristika 
|
Jedno pitanjce...
Usput ne odnosi se samo na tebe nego i na ostale "novopecene" hifi-ste.
Zasto svi prvo gledate floorstandere a ne bookshelfe?
Mislim da bi se za 3.3k kn moglo kupiti npr ovo:
http://www.ekran-avc.hr/p239/focal-j...duct_info.html
S time da ti ostane dovoljno para za stalak i nekakve kablove.
A tome jos dodati da su bookshelf zvucnici "laksi" za pojacalo,odnosno manje su zahtjevi.Također moguce je sa floorstanderima imati problema sa niskotonskim podrucjem.
EDiT:
Za zvucnu karticu bih ti preporucio nesto od ovog:
1.
Auzentech X-plosion ili
X-Meridian(ovo drugo je teze naci zato jer ih vise nema u ducanima,ali je to kartica par klasa iznad ove prve.opcenito se obje kartice kod nas ne mogu kupiti)
2.Asus Xonar(ovisno o budget-u ovisi i izbor jedne iz te serije)
3.
HT Omega Claro Halo (od svih tu kartica najskuplja,a vjerovatno i najkvalitetnija,također se ne može kupiti kod nas)
4.Neki USB DAC