View Single Post
Staro 24.01.2010., 19:02   #54
-Stinger-
Premium
Moj komp

-Stinger-'s Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Nemaš pojma o čemu ti pričaš meni se čini

1) Koristio sam skoro sve X58 ploče dobavljive kod nas. OC potencijal ovisi prvenstveno o procesoru. Koliko ćeš navit CPU ovisi o njegovom potencijalu i tvom snalaženju unutar BIOS-a. Postizao sam s istim procesorom u MHz isti BC sa RIIE i recimo EX58-UD4P

2) Fičuri koje ti navodiš su ajmo to navest razvijeni za DFP ekipicu. Onaj tko zna što radi znat će gdje može mutimetrom očitat željeni napon bez da mu moraš označit ''tu gurni za očitanje vCore napona''. Dakle onaj ko zna kaj radi ne treba to isto ko što tip koji zna kaj radi ne treba upute di da gurne onu stvar
No ako si se toliko zapalio za to, isti feature ima i MSI

3) CLR CMOS gumb postoji od ranijih verzija... kod jednog i kod drugog branda. No opet postoji jumper još od davnina

4) 2 OZ, ne CZ je oznaka mase. OZ ili ti ga Unca je jedinica mase. Dakle to ne govori o broju slojeva bakra

5) Pojasni mi ovo s debljinom PCB-a? Koliko mi je poznato oba proizvođača odavno koriste višeslojni PCB. No samo da ti ukažem u kakvoj si zabludi i kako pišeš o stvarima o kojima nisi informiran.

Asus Rampage II Extreme - 6 layer PCB
Gigabyte EX58-UD5 serija - 8 layer PCB

Da se razumijemo, ne govorim apsolutno ništa protiv Asusa, niti favoriziram Gigabyte. Moje je mišljenje da su podjednaki, a odabir ostaje na odluku budućeg korisnika. No protivim se tome da se navode stvari koje nisu baš takve u stvarnosti. Također nikad ne bi kupio ploču te cijene jer smatram da su precjenjene. Hvala Bogu imam mogućnosti i pristupa takvim stvarima pa imam iskustva iz prve ruke da isprobam više manje sve na našem tržištu.
pa pišeš baš da navijaš za điđabajt, mislim.. sad ti uspoređuješ CLR cmos i jumpter s matične

iz krajnost u krajnost nećemo ići jer nema smisla onda uopće zašto se asus i gigabyte " muče " oko tih " olakšanja " korisnicima, mislim realno gledaj.. šta je lakše jumpter " preselit " pa vratit ili samo stisnut gumb??

Gigabyte je poslje asusa "uveo" taj " gumb " , a da nevalja nebi ga stavljali, vrlo jednostavnom, al dobro.. važno da 99% kutije i 99% naljepnica na matičnoj gigabyte stavi razne logove kao da su izmisli toplu vodu, dok asus takve stvari odavno ima i šuti....

uostalom, kako sam rekao... ASUS admirer

tkome se ne sviđaju asus matične, kupit će điđabyte, kome se ne sviđaju niti jedna niti druga, uzet će nešto sasvim deseto

možda nisam istestirao sve te silne matične od gigabytea niti imam namjeru, jer radim s ASUSom only, kad gigabyte malo poboljša odnos s prvim revizijama matičnih i kad počnu slat ispravne matične koje će trajat, tek onda bih MOŽDA razmislio o kupovini dotičnih, aaaa dok se to dogodi ASUS, jer nemam namjeru se vozikat po servisima i reklamirat gigabyte matične i ostale stvari od dotične firme, žišku?

I reject your reality and substitute my own!

-Stinger- je offline