Citiraj:
Mene zanima sto se dogodi kad ti crkne neki dio na iMacu? Ostanes bez kompa 30-40 dana ili?
Kakav je to komp kad ti nemos odšarafit 2 šarafa, skinut stranicu i iščupat npr. hard, stavit drugi i gotovo.
|
Ovisno koliko traje reklamacija/popravak
Citiraj:
Što želim reći... da većina korisnika koristi appleove kompove, a ne PC svi bi bili informaticki zatucani, ljudi ne bi znali ni od kojih komponenata se sastoji PC ni kako izgleda grafička kartica.
Većina ljudi na ovom forum zna sastavit cijeli komp, podić' sustav, i dovesti sve u stanje da radi, ako kojim slucajem nesto ne radi, doticna osoba ce vec otkriti koji dio stvara problem i to rijesiti. To je znanje PC korisnika.
|
Svi koji imaju auto znaju ga i servisirat? Ili svi koji imaju Golfa 2 mogu promjenit neke lake gluposti, ali tko ima Mercedesa nema šta (i nezna) ispod poklopca. Mac nemaš šta dirat, kad nešto zezne ide u ovlašteni servis isto kao i Merc.
Citiraj:
Nasuprot njega imamo mac korisnika koji je sa svojim iMacom dobio jedan kabel i dovoljno je da taj kabel usteka i on se sad zna sluzit kompjuterom, toliko da ostalima soli pamet o kvaliteti hardvera i softvera.
Takvi kompovi su bas prilagodjeni za onu curu iz videa koja 'ne voli kad joj steka i ne radi kako ona hoce', drugim rijecima za nooberu koji nemaju blage veze o funkcioniranju kompjutera.
Mozda je dobar za ured ili neki studio, a ne za kućnu uporabu, i to je fact.
|
Opet se dolazi do zaključka da je PC jednostavniji jer ga treba barem 3x duže pripremit za rad
I opet neki nemogu predočit ljepotu iMac na stolu, i pored njega neku HP/brand konfu koja je rugoba i ima bar 3x kabela više
Citiraj:
Kao sto sam vec rekao na pocetku, pojam pc expert ne bi ni postojao kad bi apple vladao, njihova je politika 'gledaj al' ne diraj', neka hvala, radje sam 'sam svoj majstor'.
|
Ako se samo PCEkspert pojam odnosi na zavidavanje šarafića i sl. onda je ekspert pao na niske razine