Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 24.01.2010., 17:18   #3149
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Pozdrav ljudi, ful sam nov u ovom podrucju pa ne zamjerajte nedostatak znanja

Uskoro bi si uzeo prvi kvalitetniji stereo sustav ikad pa bi priupitao za savjet iskusnije...
Dakle slazem si iskljucivo stereo sustav, nikakva nadogradnja na 2.1., 5.1 i vise me ne zanima. Sustav bi sluzio gotovo iskljucivo za slusanje glazbe (prvenstveno klasika i rock) te tu i tamo za neki film.

Glede zvucnika (na osnov petljanja po netu) sam si suzio izbor na, jamo c405 i jamo s606:

http://www.ronis.hr/index.asp?jamo/4...amo-c-405/C405
http://www.ronis.hr/index.asp?jamo/4...dio-s-606/S606

Da li ih je netko cuo i kakvo je opcenito misljenje o ovim zvucnicima?
Naravno ako mislite da su neisplativi te da se za do 3200kn moze naci nesto kvalitetnije slobodno vicite

Glede pojacala... Imam u posjedu kenwood-ov receiver i da me ubijete ne znam sad koji je tocno model (u Zadru mi je pa ce ta informacija morati pricekati da se vratim tamo). Probao sam ga vizualno naci na njihovim stranicama ali ga vise nema tamo. Prije 4-5 godina je placeno nekih 2k kn. Na njemu je trenutno spojen prosjecni 5.0 sustav.

Nije nista ekstra, ima 5 x 50W pojacalo (pri koliko ohma nemam pojma trenutno).
Da li je ovo pojacalo (znam da je vjerojatno potrebno puno detalja za ovo pojacalo da bi odredili ali probajte pretpostaviti neke defaultne stvari za njega, tj. da je defaultni u tom segmenutu) sposobno da donekle iskoristi neke od ovih zvucnika?
Jednog lijepog dana cu kupiti i odgovarajuce stereo pojacalo za njih ali bi volio da taj dan priceka jos neko vrijeme

Ako mislite da mi nije pametno takvu kombinaciju slagati, koje pojacalo preporucate kao neki best buy za ovu svrhu?

Sustav bi bio spojen na PC, pa za zadnju informaciju - best buy zvucna?
Ponavljam, ne treba mi nikakav EAX i sl. karafeke, dakle sto bolji stereo zvuk za glazbu a da je neki best buy.

Hvala puno
Igorr je offline   Reply With Quote