View Single Post
Staro 24.01.2010., 14:11   #146
corsmem
Premium

Datum registracije: Jan 2010
Ponosni sam vlasnik Corsair H50 hlađenja.Prije svega htio bih reći nekoliko riječi iz mog iskustva sa ovim hladnjakom.

Prvi razlog nabavke bio je taj što sami waterblock sa pumpom u svojoj okolini na ploči zauzima puno manje mjesta nego bilo koji srodni zračni hladnjak,koji su ogromni da bi postizali dobre performanse.

Imam Phenoma X2 550 3.1 koji sa serijskim Corsairovim ventilatorom postiže 27 stupnjeva u idleu,i 36 stupnjeva u loadu.To je sa serijskom bazom,samo lagano počišćenim crtama na pločici odozdo,zbor grube završne obrade.

Ako je navedeno da serijski Corsairov hladnjak postiže 1700 okretaja i oko 50CFM propuha,tada sam gledao da ako bi radio Push-pull konfiguraciju da ću iskoristiti najskuplje ali i najdugotrajnije ventilatore Scythe S-Flex (fluid bearings),verziju na 1200 okretaja od kojih jedan sam po sebi daje 49 CFM-a,znači sa dva takva super kombinacija,ali tada će tok zraka biti preusmjeren prema van,a ne više prema unutra kao u corsairovoj preporuci.

Uostalom Corsair navodi da se za promjenu ventilatora ne gubi garancija.

Ovi S-flexovi su 20db buke,i svaki troši samo 0.15 A.

Još planiram ispolirati bakrenu pločicu bloka tako da bude kao ogledalo,koristeći lapping guide sa "overclock.net".

Sa te obje modifikacije,novim ventovima i lappingom,nadam se da će temperatura pasti još par stupnjeva.

E sad što se vijaka za montažu tiće,teško da će te ih naći u bilo kojoj željezari,pitanje ako uopće kojoj,jer oni vijci što dolaze u originalu imaju colne navoje,a željezare prodaju vijke sa metričnim navojima.Ukratko uništit ćete navoj ako pokušavate ušerafiti vijak slične debljine,ja sam morao dati custom raditi šerafe,koji su sada spremni za montažu dodatnog ventilatora.

stavljao sam i gumu protiv vibracija ventilatora između njega i kućišta,i sad mi se manje trese,vibrira.
corsmem je offline   Reply With Quote